Kravaller i Husby

Återigen kravaller i Husby med omnejd. Bilar tänds på, folk blir rånade och polis och brandmän blir attackerade med stenar och t.om. misshandlade. Tre polismän blev lindrigt skadade.

Upplopp i Husby Aftonbladet

Beror allt detta på den händelse som skedde för några dagar sedan när polisen sköt en man till döds i Husby? Då hade en man hotat polisen med en machete och det hela resulterade att mannen blev skjuten till döds.
Olyckligt? Ja absolut, men jag vill ändå inte göra som media gör – fokusera på de fel som polisen gör. Polisen har ett tufft jobb och det är lätt att titta på och säga hur dåliga de är. Låt de utföra sitt jobb istället.

Kravall i Husby Expressen .

Maskerade ungdomar och famljer som evakueras från sina lägenheter är ingen angenäm verklighet. Det förekommer uppgifter om att det kan vara upp till hundra bilar som har brunnit. Många glasrutor har också blivit krossade enligt rapporter.

Husby protester Göteborgsposten.

Enligt Expressen så drog polisen sina pistoler mot de stenkastande ungdomarna. Helt rätt tycker jag. De måste ju ha rätt att försvara sig! Annars kan vi lika gärna lägga ned den verksamheten.

Oroligt i Husby Sydsvenskan
.
Även fast saker känns orättvist så kan man inte lösa problemet med att förstöra. Man måste ta ansvar för sina egna handlingar. Jag tycker att de som har förstört för andra i Husby måste ta ansvar för vad de har gjort. Jag hoppas nu att det lugnar ner sig i Husby.

Husby problem Dagens industri
.
Externa sidor
http://www.twingly.com/ping

1 Comment

  1. Polisen får inte agera så fegt som de gör, är det ingen på polisen som spelat chack? Man hade väl i flera fall i förväg kunnat räkna ut vad som eventuellt kunde hända? Som det ser ut verkar polisen ibland vara handlingsförlamade.

    Händelserna i Husby utlöstes kanske av den skjutne mannen, men det skedde ju utbrott på andra håll och har även skett på flera andra ställen och städer i Sverige förra året och ännu tidigare. En orsak kan vara den utarmning av ungdomars sysselsättning och borttagande av alla fritidsgårdar leder inte till något gott.

    Jag försvarar på intet sätt handlandet att bränna bilar och annan våldsmentalitet. Enligt pressen kunde det vara våldsverkare från yttersta vänstern eller högern som låg bakom.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.