KRAFTIGA HÖJNINGAR AV ANSÖKNINGSAVGIFT FÖR NATURLÄKEMEDEL

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

18/12-2016

KRIGET MOT ALTERNATIVMEDICINEN. Regeringen fortsätter sitt krig mot alternativmedicinen. Nu blir det rejäla ökningar för ansökningavgiften för naturläkemedel. Orsaken bakom höjningen ska vara Läkemedelsverkets rekommendationer.

Om man säljer naturläkemedel i Sverige så måsta man få godkänt av Läkemedelsverket. Detta för att preparatet ”ska hålla måttet”. Detta är den s.k. ansökningsavgiften.

Nyligen har regeringen beslutat att höja ansökningsavgiften. Höjningen blir cirka 32 % för traditionella växtbaserade läkemdel men för naturläkemedel och växtläkemedel så blir höjningen hela 150 %. för homeopatika blev höjningen tio %. Regeringen grundar denna höjning på en remiss från just Läkemedelsverket.

Mats Nilsson som är VD för branschorganisationen Svensk Egenvård är kritisk:

– Att chockhöja denna avgift för en mindre grupp leder inte till någon större intäktsökning för myndigheten men stor påfrestning för det enskilda företaget. Detta ökar risken för både färre och dyrare naturliga läkemedel på den svenska marknaden.

 

KRIGET MOT ALTERNATIVMEDICINEN

Kriget mot alternativmedicinen rullar således vidare. Läkemedelsverket vars främsta kompanjon är läkemedelsindustrin vill givetvis utrota allt som har med alternativmedicin att göra och bana väg för totalt monopol för läkemedelsindustrin. Förvänta er ingen barmhärtighet från Läkemedelsverket.

Läkemedelsverkets vill gradvis utplåna alternativbranschen genom att ta små steg i taget. Detta görs genom kraftiga prishöjningar som nämnts ovan, det görs med regleringar och förbud och det görs med hjälp av EU-regler.

Läkemedelsindustrin vill ha full monopol på svenskars hälsa. Eller kanske vi ska säga svenskars ohälsa eftersom läkemedelsindustrin vill ha livstids patienter, de vill inte ha friska människor.

Läkemedelsverket är även den myndighet som baserar sina utlåtanden på pseudovetenskapen psykiatri. För psykiatrin är det ”evidensbaserad vetenskap” att småungar ska få amfetamin när de inte kan sitta still. Men vem som helst kan förstå att det egentliga syftet för psykiatrin och dess drogförsäljning är makt, pengar och kontroll.

Storebror EU – vars egentliga syfte går ut på att springa privata bankers ärenden – går i samma linje som Läkemedelsverket: man vill utplåna alternativindustrin till förmån för Big Pharma. Detta har vi redan bevittnat genom det s.k. ört-direktivet och deras regler om ”godkända hälsopåståenden”. Förvänta er ingen pardon från EU.

Det som egentligen behövs här är att Läkemedelsverkets makt bryts. Och att man måste få äta sin hälsokost utan att staten sätter käppar i hjulet. Ska man göra höjningar i avgifter så måste dessa avgifter vara sansade och inte helt galna som det är nu.

Referens

Kurera: Vinst I rättegång

 

Kommentera