KOMMER MARINE LE PEN ATT BLI FRANKRIKES PRESIDENT?

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

 

23/11-2016
 Nästa år så kommer det att hållas presidentval i Frankrike. En av kombattanterna kommer att vara Nationella Frontens Marine Le Pen.

PRESIDENTVAL I FRANKRIKE. Presidentvalet i Frankrike hålls i två omgångar – i april och maj 2017. Marine Le Pen är en av de tävlande. Marine Le Pen är partiet Nationella Frontens president och EU-parlamentariker. Tittar man efter vad Marine Le Pen representerar så ser jag att jag sympatiserar med många av hennes åsikter. Marine Le Pen är en anti-globalist och anti-EU.

Hon är emot frihandelsavtal, hon vill att Frankrike ska lämna euron, hon vill begränsa invandringen, hon motsätter sig krigehetsen mot Ryssland, hon är mot EU:s åtstramningspolitik, hon vill lämna Schengen-samarbetet (ett avtal som gör att vi lider av öppna gränser i EU) och hon brinner för att Frankrike ska lämna EU. Hon har lovat en folkomröstning om Frankrikes EU-medlemskap om hon blir vald till president.

Marine Le Pen och Nationella Fronten hade stora framgångar i de regionala valen i Frankrike 2015 som föregår Presidentvalet. Dessa val indikerar hur det kommande presidentvalet eventuellt kan te sig. Marine Le Pen har lovordat brexit och Donald Trumps seger. 

Det är ännu inte klart vilken motståndare hon kommer att möta. Troligtvis blir det Alain Juppe eller Francios Gallon.

 

 

BREXIT, TRUMP OCH…

Kommer Marine Le Pen och Nationella Fronten att ta hem presidentvalet 2017? Jag har inte den blekaste. Men som vanligt så kommer vi att få se vinklade opinionsmätningar, ”experter” som talar mot Le Pen, massmedial kampanj mot Nationella Fronten, undersökningar som är fejk osv. Dvs. samma sak som vi bevittnade när SD gjordet ett bra val 2014.  Samma sak inför brexit när hela etablissemanget hotade med världens undergång. Samma sak vad gällde Donald Trump där media oupphörligen rapporterade om ”Hillarys ledning” men som visade sig vara fejk. 

MIN KOMMENTAR
Marine Le Pen och Nationella Fronten vill ut ur EU och just detta är en hjärtefråga för mig personligen. Vad jag vet så har ingen av de andra politikerna i det kommande presidentvalet nämnt något om att lämna EU. EU har utvecklats till ett överstatligt monster och man ska nog vara ganska blåögd om man inte ser vad EU håller på att leda till.

 

Referens

Erixon: presidentval i Frankrike

3 Comments

    1. EU påverkar mig negativt i första hand för att EU centraliserar makten till Bryssel. Vi kommer att bli tvungna att lyda allt som Bryssel beslutar utan att kunna göra något åt besluten.

Kommentera