Kommer fri invandring att gynna Sverige?

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

     I och med att Anna Kinberg-Batra gick till sängs med Stefan ”ansvaret” Löfvén och December-överenskommelsen blev ett faktum så kommer Sverige att ha en fortsatt hög invandring. Migrationsverkets prognos för invandring till Sverige 2015 ligger på cirka 100 000 personer och kvantiteterna gällande flykting-mottagning efterföljande år kommer knappast att minska. Bör Sverige ha en sådan generös flyktingpolitik?

Stefan_ Löfven _socialdemokraterna
Stefan Löfven expanderar svensk flyktingpolitik

ALLIANSEN OCH DE RÖDGRÖNA ÄNDRADE PÅ SPELREGLERNA

     De rödgröna och Alliansen skapade Decemberöverenskommelsen. Syftet var att stoppa Sverigedemokraterna från att fälla regeringens budget och att låta en minoritetsregering kunna styra Sverige. Anledningen till att SD stoppade de rödgrönas budgetförslag var för att budgeten för migrationspolitiken låg på cirka 150 miljarder kronor och att det var estimerat att de rödgröna ville ta emot ca 100 000 flyktingar år 2015 och att antalet flyktingar de efterkommande åren troligtvis skulle bli i samma storleksordning. Vi pratar alltså om att Sverige eventuellt kommer att ta emot uppåt en halv miljon flyktingar fram till valet 2018.

 

mattias_karlsson_sd
Mattias Karlsson SD

VILKA VILL HA EN FRI/GENERÖS INVANDRING TILL  SVERIGE?

     Det är många som propagerar för en fri/generös invandring till Sverige. Några som propagerar för detta är Centerpartiet (Per Ankersjö), MUF, LUF, CUF, Anna Kinberg Batra, Gustaf Fridolin, Miljöpartiet, FI, Liberala ungdomsförbundet, Stefan Löfvén, Johan Norberg (Metro) m.m. Listan kan göras lång.

1. Johan Norberg Metro pratar om att vi ska ha fri invandring eftersom folk dör när de försöker ta sig till ett land illegalt. 

Det är förvisso helt sant att många mister livet i sina försök att hitta ett bättre liv och det är givetvis tragiskt. Men kan man verkligen skylla detta på Sverige?

Det är många gårdar runt om i Sverige som blir till flyktingboenden.


VILKA FÖRDELAR HAR SVERIGE AV EN GENERÖS FLYKTINGPOLTIK?

     Att ha en generös flyktingpolitik är onekligen bra för flyktingen själv och kanske för Europa som helhet, men på vilket sätt är massinvandring bra för Sverige självt? Det sägs att mångkultur berikar och visst kan det finnas en sanning i det men håller vi inte på att överberika Sverige?

 

invandring_kostnader_sverige
Hur mycket kostar invandringen?

INVANDRINGENS KOSTNADER

     Hur mycket kostar invandringen Sverige? Det är svårt att få en exakt summa men det rör sin onekligen om många miljarder kronor per år. Förespråkare säger att invandringen bidrar till Sveriges ekonomi. Förvisso är det sant att många flyktingar jobbar och startar eget men hur lång tid tar det inte innan en invandrare är acklimatiserad? Det tar trots allt tid att lära sig språk etc och under den tiden är det Sveriges välfärdssystem som står för notan. Man bör heller inte glömma att många invandrare aldrig kommer ut på arbetsmarknaden .

 

Gustav_Fridolin_miljöpartiet
Gustav Fridolin Miljöpartiet vill att Sverige ska vara en fristad för flyktingar.

 

STÅR SVERIGES VÄLFÄRDSSYSTEM TILL FÖRFOGANDE TILL EUROPAS FLYKTINGAR?

     Det verkar som att det svenska välfärdssystemet står till förfogande till de europeiska flyktingarna. Bostäder anordnas i en rasande fart, herrgårdar och dylikt tas ur bruk och görs till flyktingboenden.  Vissa flyktingar får bo på hotell i månader i väntan på bostad eller tillstånd.  Socialsekreteraren Anders Wilhelmsson vill också att Halmstads kommun ska ta småhus från ägarna och ge till flyktingar. Flyktingar får gratis tandvård och ibland  körkort betalt.

Några exempel på gårdar som har blivit flyktingboende är Tokeryds herrgård, Hotell Carl XII, konferenshotellet Galaxen.

Media hakar gärna på i propagandakriget och vurmar för flyktingmottagning och motarbetar alla som motsätter sig invandringen.

 

flyktingboende_sverige
 Hotellet Wermlandia har blivit flyktingboende. 

 ÄR SD LÖSNINGEN PÅ PROBLEMET?

     Är SD lösningen på invandringsproblemet? Det tror jag inte men Sverigedemokraterna är det enda parti som vågar säga ifrån .

     Kanske denna generösa invandring som vi har i Sverige är bra för Sverige? Kanske det är sant att invandringen kommer att bidra till Sveriges väl och ve? Vi kanske kan ta emot flyktingar non-stop år efter år och allt kommer att vara bra? Kanske, kanske inte men  någon måste betala notan .

 

SAMMANFATTNING

              Jag har inget emot flyktingar men j  Invandringen kommer att bli en dyr kostnad får betala i form av höjda skatter, inskränkta förmåner  m.m. 

bilder/foton:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gustav_Fridolin

 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stefan_L%C3%B6fven_inf%C3%B6r_EU-valet_i_maj_2014.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Sweden

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mattias_Karlsson_0c224_3119.jpg

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Money_Cash.jpg

Kommentera