KOMMER FÖRENTA NATIONERNA ATT STOPPA YTTRANDEFRIHETEN PÅ INTERNET?

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

28/9-2016
Från den 1 oktober 2016 så kommer USA inte ha ansvaret för Internet. Obamaregimen lämnar över kontrollen till ett privat organ som heter ICANN och som lyder under FN.
Det som lämnas över är kontrollen över hemsidors domännamn och IP-adresser. Tack vare att USA har haft kontroll över ICANN så har vi haft yttrandefrihet på internet.  (hur konstigt det än må låta).

Nu vill Obamaregimen lämna över kontrollen över ICANN till ITU – International Telecommunication Unit – en privat organisation som styrs av Förenta Nationerna.
ICANN står för Internet Corporation for Assigned Names and Numbers. Kina och Iran har länge pushat för att USA ska lämna över sin kontroll över ICANN. Detta kan innebära att medlemsländer såsom Kina, Ryssland och Iran kan begränsa yttrandefriheten på Internet.

I videon nedan så pratar Alex Jones från InfoWars om att FN tar över kontrollen över Internet.

De amerikanska politikerna Ted Cruz och Sean Duffy har lämnat in ett lagförslag som vill att yttrandefriheten på Internet ska finnas kvar. Även republikanen Jim Sensenbrenner har protesterat mot överlämnandet av kontrollen av ICANN till FN.  Värt att nämna att filialen för ICANN i Kina ligger i samma hus som Kinas censurnyndighet. Kina är knappast känd för att stödja yttrandefrihet.

JANNES KOMMENTAR
Att lämna över kontrollen av Internet till Förenta Nationerna är inte bra. På så sätt så kan FN bygga sin världsregering i lugn och ro utan kritik.

VI MÅSTE ALLTID HA YTTRANDEFRIHET PÅ INTERNET!

 

Referenser

http://www.thepoliticalinsider.com/icann-control-un/


Kommentera