”A-kassan måste räcka att leva på”

a-kassan ersättning
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

     ”A-kassan måste räcka att leva på för tillfälligt arbetslösa” var rubriken på Dagens Nyheters debattsida häromdagen. Författarna till inlägget var arbetsmarknadsminister Ylva Johansson samt Karl-Petter Thorwaldsson, Eva Nordmark och Göran Arrius från TCO, Saco och LO. Man kan givetvis ställa sig frågan om denna artikel är ett smicker från den nuvarande regeringen men å andra sidan är jag benägen att hålla med om mycket som skrivs i artikeln.

 

a-kassan ersättning
A-kassan låg ersättning


A-KASSAN HAR BLIVIT URHOLKAD

     Att den svenska A-kassan har blivit urholkad är ingen nyhet. Alliansen och dess moderata ledning gjorde ytterligare försämringar såsom t.ex. införandet av deltidsregeln (man får bara stämpla deltid i 75 dagar). Kraven för att bli beviljad A-kassa är också väldigt stränga och som grädde på moset så har inte ersättningen höjts på över ett decennium. Kanske vi borde vara glada att Moderaterna och Alliansen inte är kvar vid rodret eftersom A-kassan aldrig hade förbättrats med dem.

    Låt oss se lite förbättringar i A-kassan. Skippa 75-dagarsregeln; sänk de stränga kraven för att få vara med i A-kassan och framför allt: höj ersättningarna!.

 

Bild:

http://pixabay.com/sv/pengar-vingar-valuta-dollar-48103/

Kommentera