Kaffe – är det nyttigt eller onyttigt

143 total views, 0 views today

Hur nyttigt eller onyttigt är kaffe egentligen? Försämrar eller förbättrar kaffe vår hälsa? Själv har jag nyligen lagt av med kaffet. Svenskarna och finnarna dricker mest kaffe per capita i världen. Kaffe är rostade bönor från kaffebusken.

Kaffe – positiva egenskaper:

 • Kaffe är uppiggande p.g.a att den innehåller koffein.
 • Innehåller antioxidanter
 • Eventuellt kan det minska risken för diabetes

Negativa egenskaper:

 • Torkar ut kroppen
 • Finns ökad risk för missfall
 • Hämmar upptaget av vitaminer och mineraler
 • Har en försurande påverkar på kroppen (sjukdomar alstras i sura kroppar)
 • Ger gula tänder
 • Höjer blodtrycket
 • Kan eventuellt ge högt kolesterol
 • Kan de rastlöshet,sömnproblem och magproblem hos vissa människor
 • Psykiskt beroendeframkallande

Olika studier säger olika saker. Personligen tror jag att det är mer hälsosamt att skippa kaffet.
Själv lade jag av med kaffe bl.a. därför att  jag inte kan dricka kaffe utan socker samt att kaffe försurar kroppen.

 
Externa sidor

Alternativjournalen  har ett inlägg om kaffe.

2 Comments

 1. Ja, det känns som om det är nya bud om positiva och negativa effekter om kaffedrickandet. Jag har fortfarande kaffe i min kopp, däremot så ser jag till att inte överkonsumera. /A

 2. Hej, ja dricker man måttligt med kaffe bör det väl inte vara några problem antar jag? Jag har dock lagt av med socker till kaffet – det kändes alltför onyttigt med en massa socker varje dag. Tyvärr smakar kaffet inte lika gott längre utan socker men det får jag väl stå ut med 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.