Jag såg ZZ Top på Gröna Lund

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

zz top gröna lund 2014
zz top gröna lund 2014

Jag läste för någon vecka sedan att veteranerna ZZ Top skulle spela på Gröna Lund. Så i måndags denna vecka (vecka 25 2014) så knallade jag iväg till Grönan efter att ha jobbat klart. Jag tog spårvagnen från Hamngatan i centrala Stockholm och jag var inte ensammen på den spårvagnen. Jag kom fram till vackra Djurgården och köpte ”Gröna kortet” för 240 kr. Det ger mig gratis inträde hela sommaren till Gröna Lund (jag brukar dock inte hänga där så mycket).

Mycket folk var det inne på grönan och att få i sig en matbit var i princip omöjligt eftersom det var milslånga köer till varje matställe. Jag lyckades dock få i mig en öl. Klockan 20.00 satte konserten igång och grabbarna med skägget äntrade scenen. Jag tycker konserten som helhet var ok även fast ljudet var ganska lågt – jag hade förväntat mig högre. Jag tjoade och tjimmade och klappade händerna för att bidra till lite stämning. Vissa i publiken stod stela som statyer.

Jag tycker konserten var godkänd men jag saknade högre volym och jag saknade en bättre plats att stå på. Jag är äåndå imponerad av ZZ Top eftersom jag har läst att de har hållit på sedan 1969. Jag håller just nu på att lära mig deras låt ”Gimme all your lovin” på min elgitarr.

Kommentera