Jag lär mig ”Hells Bells” av AC/DC

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Jag håller på att lära mig låten ”Hells Bells” på elgitarr som är skriven av AC/DC. Det är ganska mycket jobb att lära sig låten Hells Bells även fast jag lärt mig den en gång tidigare. Jag har lärt mig en läxa vad gäller låtinlärning. Nuförtiden dokumenterar jag allt jag lär mig på mp3-fil. Jag lär mig låten, sedan spelar jag in den i ett långsamt tempo på en mp3-fil. Om jag sedan framöver ska spela låten live t.ex. så kan jag snabbt plocka fram filen och öva in låten istället för att tänka ”få se nu, hur var det man spelade den här låten?”. Jag glömmer helt enkelt bort låten om jag inte dokumenterar den.

Ett annat problem är att hitta en bra version av låten som man kan lära sig. Jag använder oftast videos på youtube eller songsteerr och kvaliten på youtube är skiftande även fast man brukar träffa rätt till slut. Sedan är det bara att lära sig och öva. Det ska bli skoj att lära sig Hells Bells av AC/DC. 

Kommentera