Jag jobbade som publikvärd på derbyt DIF – AIK på Friends arena

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Jag jobbade som publikvärd på Friends arena på derbyt Djurgårdens IF mot AIK. Jag jobbade som biljettexpeditör – eller vad man ska kalla det. Vi hjälpte folk som hade problem med biljetterna. Vi stod vid handikappingången på Friends arena – ingång Hx. Det var ingången för djurågrdssupportrar. Det kändes väl sisådär lustigt när jag fick höra att jag skulle stå där. Man har ju hört en del rykten om Djurgårdsklacken.

Jag tror aldrig jag har jobbat någon gång när det har varit så mycket publik. Det var 28 000 sammanlagt på Friends arena. Tyvärr så brann många bengaliska eldar vilket är något jag ogillar. Det känns inte som en fotbollsmatch utan som dett jippo för busar. Det var stundtals ganska dimmigt inne på arenan tack vare de bengaliska eldarna.Friends arena hade dock taket öppet – de visste väl vad som skulle ske.

Jag blev förvånad av hur många det var som var osäkra på hur man använder biljetten. När man går in på Friends Arena så måste man skanna sin biljett. På din biljett finns streckkod. När du kommer till entren på Friends så finns inpasseringsapparater – ungefär som spärrarna vid tunnelbanan. Dessa spärrar har en inbyggd skanner. Sätt in biljetten med streckkoden vänd uppåt i skanninsapparaten. Du ska få ett grönt ljus som klartecken om allt är ok. Skulle det inte fungera så tryck in biljetten så långt in du kan i apparaten och prova att röra den lite grann. Man får prova sig fram ibland med biljetten innan det fungerar.

Derbyt mellan AIK och DIF slutade 1-1. Jobbet var mindre farligt än jag trodde det skulle vara. Visst var supportrarna höggljudda men det är inte olagligt 🙂 Däremot så var det som sagt väldigt mycket folk.Jag kan erkänna att jag inte är speciellt impad över vissa supportrars beteende. Vissa av supportrarna är väldigt unga och det är ganska klart att vissa av dem gillar att stöka. Jag såg en typ 15-åring som hällde öl på skanningsapparaten och jag sade åt honom att låta bli. Han sade: ”Frineds Arena är en skitarena”. jag sade: ”Den är bättre än ingenting”. Om arenan nu är en skitarena så hade han ju inte behövt komma hit överhuvudtaget.

Rent generellt är jobbet som publikvärd ett bra extrajobb. Medelåldern som publikvärd på arenan är ganska låg – kanske 20 år. Jag tillhör  den äldre generationen. När blir nästa derby mellan AIK och Djurgårdens IF?

 

 

 

 

Kommentera