JAG AVSLUTADE EN SCIENTOLOGIKURS

Såja, då har jag avslutat ännu en Scientologikurs. Kursen heter ”personliga värden & integritet” och handlar om saker såsom moral, etik, rättvisa och mekanismer bakom dessa fenomen.

Kursen är en så kallad ”pe-kurs” vilket står för ”personlig effektivitet” och vilket är en kortare kurs inom Scientologin. Det är en s.k. ”div 6-kurs”. ”Div 6” står för ”division 6” och det är den division i en Scientologikyrka som vänder sig till allmänheten, speciellt till nya människor i syfte att få dem intresserade av Scientologi.

Kursen var riktigt bra även fast jag har läst denna data förut. Men det spelar ingen roll att jag har läst det mesta av datan förut eftersom man hittar nya definitioner att lära sig. Det är också bra att repetera kunskap eftersom det då sätter sig bättre.

En sak som man gjorde i slutet av kursen var en typ av bikt. Man skrev ner sina overtar och undanhållanden.

En ”overt” är helt enkelt en skadlig handling som man har gjort. Det kan vara i princip vad som helst som är skadligt: man slog någon på truten, man stal etc, etc.

Ett ”undanhållande” är när man har gjort en overt och sedan hållit denna overt hemlig för andra. Exempel: du stal grannens bil och sedan håller du givetvis detta hemligt för grannen när han kommer och beklagar sig för dig att hans bil har blivit stulen = du har ett undanhållande gentemot grannen.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.