Info till dig som ska åka och kriga med IS

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Om du har planer på att joina IS nere i Syrien – eller var de nu håller  till- så kan det vara bra att veta att när du har skjutit färdigt och vill komma hem till Sverige så kommer du att bli prioriterad av staten. Här kan du läsa lite från Stockholms stads beslut:

c) Anhörigstöd: om en person blivit aktiv i en våldsbejakande extremistisk gruppering, eller en resa för att delta i strider utomlands inte har gått att förhindra är det mycket viktigt med stöd till familj, vänner och närstående från socialtjänst och ideell sektor. En nationell hjälplinje riktad till oroliga anhöriga kommer att startas under hösten.

När det gäller personer som deltagit i strid är hälsoinsatser med största sannolikhet ett stort behov. Därför är det viktigt med samverkan mellan socialtjänstens socialpsykiatri och missbruksenheter, samt vårdcentraler och psykiatrin (PTSD, trauma etc.).

När det gäller försörjning är det viktigt med samarbete mellan socialtjänstens försörjningsstöd, Jobbtorg och andra insatser vid arbetsmarknadsförvaltningen, samt länk till Arbetsförmedling.

Slutligen, är boendefrågan en förutsättning som behöver fungera och därför bör även bostadsbolagen ingå i en samverkan under efterperspektivet.

 

Med andra ord så behöver du inte oroa dig för att vara bostadslös, ha dåligt med pengar eller brist på terapi – det har Mona Sahlin fixat åt dig.  Det rättsliga behöver du inte oroa dig för eftersom det viktigaste är att du får hjälp.  Ett tips dock kan vara att dumpa din Kalashnikov och patronerna innan du kommer till Arlanda.

Taxi till och från Arlanda ingår men gevär och patroner får du själv stå för (vapen är avdragsgilla). Under tiden ser vi till att din familj samt nära och kära får fullt försörjningsstöd och förtur i bostadskön.

Något mer du behöver?

KÄLLA

 

Metro och Lotta Edholm om förslaget

2 Comments

Kommentera