ION SILVER VS LÄKEMEDELSVERKET

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

30/6- 2015
Läkemedelsverket polisanmäler hälsoföretaget Ion Silver för deras hälsopåståenden och försäljning av deras produkt Ionosil. Anders Sultans ”hälsopåståenden” är nämligen inte godkända av EU och Läkemedelsverket.

Företaget Ion Silver med vd:n Anders Sultan säljer produkten Ionosil som är kolloidalt silver. (kolloidalt betyder att mikroskopiska partiklar befinner sig fritt svävande i en vätska. I detta fall så är det silverpartiklar och silverjoner som finns i vatten. Ion = joniserat.)

Anders Sultan har på sociala medier deklarerat det kolloidala silvrets förträfflighet. Anders sultan har i första hand sagt att ”kolloidialt silver tar dör på svamp, bakterier och virus” men Anders Sultan har även påstått att kolloidalt silver är bra mot diverse sjukdomar och symptom och sådana påståenden får man inte göra menar Läkemedelsverket eftersom Ionosil inte är ett godkänt läkemedel.

Därför har nu Läkemedelsverket förbjudit Ion Silver att sälja produkten Ionosil och även förbjudit Ion Silver och Anders Sultan att komma med ”icke-godkända hälsopåståenden” annars blir det vite på 800 000 riksdaler varje gång detta sker. Anders Sultan själv menar att han har gjort påståendena som privatperson på sociala medier och att det inte finns något olagligt i att göra sådana påståenden.

De som fattade beslutet på Läkemedelsverket om vite för Ion Silver var Karin Hååg, Martin Burman och Martin Carlsson.

”KORREKT BEHANDLING” VS IONOSIL

Citat från Läkemedelsverkets hemsida:

”Läkemedelsverket anser att påståenden om att Ionosil eller kolloidalt silver i allmänhet kan bota sjukdomar riskerar att locka konsumenter och patienter att köpa Ionosil i stället för att vända sig till sjukvården för att få korrekt behandling.

”Försäljning och marknadsföring med sådana påståenden innebär därför en hälsorisk. Ion Silver ska därför upphöra med att sälja och marknadsföra Ionosil med påståenden om att Ionosil, eller kolloidalt silver i allmänhet, botar eller på något sätt är effektivt mot sjukdomar. Beslutet gäller omedelbart och är förenat med vite.”

Läkemedelsverket rabblar också upp EU-direktiv och ang. detta ämne.

FÖRBJUDET ATT SÄLJA KOLLOIDALT SILVER SOM KOSTTILLSKOTT

Det är förbjudet att sälja kolloidalt silver som kosttillskott. Från 2010 så  säljs kolloidalt silver som vattenreningsprodukt ute i hälsokostbutikerna. Detta tack vare ett direktiv från den europeiska icke-gemenskapen.(vi tackar EU för dess överförmynderi).

Livsmedelsverket är även de med i striden och de har nu meddelat alla Sveriges kommuners livsmedelsinspektörer om att kolloidalt silver inte får placeras bland kosttillskott i hälsobutiker. Eftersom det strider mot Livsmedelsverkets föreskrifter samt mot EU:s Informationsförordning som kommer att börja gälla i december 2015.

Zofia Kurowska som är überinspektör på Livsmedelverket säger:

-Vi vet att detta sker. Det ger sken av att medlet är ett kosttillskott. Det ska stå på en egen hylla för rengöringsmedel och kommunerna kan ålägga butikerna detta.

 

ÄR KOLLOIDALT SILVER NYTTIGT?

Så är kolloidalt silver nyttigt/farligt? Läser man på om silver och kolloidalt silver så verkar det finnas många positiva egenskaper med detta ämne.

Silver är ett grundämne och finns i vårt mat och vatten. Det sägs att kolloidalt silver hjälper de goda tarmbakterierna och många har fått hjälp mot diarreer och magproblem tack vare kolloidalt silver.

De gamla grekerna strödde silverpulver i infekterade sår. Kolloidalt silver användes flitigt i början på förra århundradet mot många olika åkommor.

Silver har länge använts som vattenrenare och stora fartyg har silverjonisatorer (silverjonisatorer = anordningar som skapar kolloidalt silver) som håller dricksvattnet fräscht. NASA har använt silverjonisatorer i rymden.

Kolloidalt silver tar död på svamp, bakterier och virus i kroppen.

Det sägs att kolloidalt silver kan ta kål på MRSA (en typ av bakterier).

Kolloidalt silver sägs vara bra mot infektioner i de övre luftvägarna. 

Kolloidalt sägs ha en  accelererande läkningsprocess.

USA:s försvar använder produkten SilverIon som är en silverkompress som snabbar på sårläkning.

Det sägs t.o.m. att man kan få en amputerad fingertopp att växa ut igen tack vare kolloidalt silver

Kolloidalt silver är effektivt mot brännskador.

Man kan skölja munnen med kolloidalt silver några minuter och således få en bättre munhygien eftersom silvret tar död på bakterier. Vilket alltså borde vara bättre än flour eftersom flour är ett nervgift.

Silvertillskottet ökar på immunförsvarets förmåga att oxidera och döda mikroorganismer.

Här är en framgångsberättelse från en som använt kolloidalt silver.

”Jag har drabbats av afte sedan jag var ett litet barn. Afte är ett öppet sår som bildas i insidan av munnen och ibland på tungan vilket är smärtsamt när man äter eller dricker varm vätska. Såret finns i munnen ungefär två veckor vilket gör det smärtsamt och svårt att äta och ibland tala. Jag använder Kolloidalt Silver för sår, skärsår och skrubbsår på utsidan av kroppen därför tyckte jag att det kunde vara bra att testa direkt på afte, vilket var väldigt effektivt. Jag sprayar direkt på såren tre gånger om dagen innan afte blommar upp, efter två dagar har symptomen försvunnit. Jag har gjort detta i över två år nu med framgång varje gång. Jag rekommenderar starkt att använda Kolloidalt Silver för att undvika att få afte.”

DESINFORMATION FRÅN SVENSKA MYNDIGHETER

När det gäller svenska myndigheter och kolloidalt silver så verkar de syssla med ren desinformation.Om detta beror på okunskap eller om de helt enkelt inte vill hålla sig till fakta låter jag vara osagt.

Jag läste på vaken.se att det var läkemedelsindustrin som hjälpte till att göra så att kolloidalt silver inte får säljas som kosttillskott utan endast som vattenreningsprodukt. Det sägs också att det är läkemedelsindustrin som styr EFSA – European Food and Safety Authority. Dvs EU:s Livsmedelsverk. Det är EFSA man vänder sig till när man ansöker om att få sälja ”godkända” hälsokostprodukter eller för att få ”godkända” hälsopåståenden.

Om du  vill ha produkter som är godkända och hälsopåståenden som är godkända av EFSA så kan du räkna med trubbel. Vad jag har läst så är den processen i princip omöjlig. Att söka om tillstånd för EN produkt kan kosta upp till en miljon kronor och det är inte säkert att du får godkänt. Vad det kostar att få ”godkända hälsopåståenden” vet jag inte.

Tänk dig själv om du har en hälsokostbutik med hundratals produkter vilken kostnad det skulle bli. Man kan alltså förstå att EFSA:s syfte inte är att hjälpa alternativbranschen utan tvärtom.

Något som verkligen borde förbjudas är läkemedelsindustrins gifter. Ta psykofarmaka t.e.x (mentala mediciner). Hur ofta läser man inte om att gärningsmannen tog den och den medicinen innan han sköt ihjäl sin familj. Psykofarmaka verkar trigga igång det sämsta hos en person och ändå finns psykofarmaka överallt i samhället och den sägs  t.o.m. vara ”evidensbaserad vetenskap”. Senaste massmördaren Dylann Roff – som sköt ihjäl nio personer – använde psykofarmaka.


SVERIGE ÄR INGEN HÄLSOKOST-DIKTATUR

Självklart ska man som privatperson eller som vd få säga vad man vill om sina produkter. Sverige är ingen hälsokostdiktatur och ska heller inte bli det. Vi som äter och säljer hälsokost  ska få fortsätta att göra det utan myndigheters övergrepp. Svenska myndigheter måste sluta med att prata i nattmössan ang. kolloidalt silver.

Sverige bör också  lämna EU eftersom EU blev ett överstatligt skepp som ändå  kommer att krascha förr eller senare.

KÄLLOR

Holistic om Kolloidalt silver Bertil Wosk blogg om kolloidalt silver.

Vaken.se om kolloidalt silver, Anders Sultan och Ionosil

Läkemedelsverkets förbud mot Ionosil och Ion Silver

Anders Sultan och Ion silvers hemsida


Kommentera