Inte skoj att lyssna på andras mobilprat i tunnelbanan

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

prata mobiltelefon tunnelbanan

Någon mer än jag som tycker det är jobbigt  när folk pratar i mobiltelefonen i kollektivtrafiken? Jag sitter i tunnelbanan/pendeltåget och det är lugnt och skönt och helt plötsligt börjar någon:

– Tjena, det är X…..

Och sedan är det bara att lyssna på vad han/hon säger eftersom det är omöjligt att inte höra (eller bli störd). Ett förbud mot att prata i mobilen i tunnelbanan kanske är att ta i men santidigt tycker man ju att folk kan visa respekt och vänta med sitt samtal tills de lämnar tåget.

OLIKA TYPER AV MOBILPRATARE I KOLLEKTIVTRAIFKEN
Den vanligaste babblaren i tunnelbanan/pendeltågen är tveklöst unga tjejer.

– Heeej, det är jaag….

Fråga mig inte varför de är så dominerande? Kanske de vill bli sedda och hörda?

En annan kategori är den unge seriöse mannen som bedriver affärssamtal i tunnelbanan. Han pratar ofta allvarligt med en myndig röst.

– Ja jag mailade kunden dessa uppgifter…..

Sedan finns det dem som pratar riktigt högt. Själv undviker jag alltid att prata i mobilen i tinnelbanan av den enkla andelningen att om jag börjar babbla i mobiltelefonen så kommer tio andra personer att härma mig. Gör alla en tjänst, prata inte i mobilen i tunnelbanan utan vänta tills du har klivit utav tåget.

 

 

Kommentera