Insändare: mitt underbara liv med ADHD

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

 

INSÄNDARE: MITT UNDERBARA LIV MED ADHD
Jag vill bara kort berätta lite om mig och mitt underbara liv med ADHD. Jag har haft  diagnosen ADHD i 23 år. Jag blev upptäckt redan på dagis av en fröken som hade gått en NPF-kurs. Hon märkte att jag inte kunde avsluta en lek  utan att påbörja nästa och eftersom  hon hade gått en kurs inom NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) så förstod hon på en gång att här var det fara på färde (det berättade hon för mig senare).  När hon sedan pratade med mig och fick veta att jag ibland kunde känna mig kreativ och sugen på att prova göra saker på ett nytt sätt så fattade hon direkt att här var en tjej som hade starka indikationer på att ha ADHD. Det var inte svårt för mitt dagis att övertyga mina föräldrar att jag led av ADHD. Mina föräldrar blev chockade men insåg till slut att dagiset hade rätt – deras dotter hade ADHD. Mina föräldrar sade till mig efteråt att nu äntligen förstod de varför jag alltid hade ett så stort behov att röra på mig – det var helt enkelt ett ADHD-symtom. Detta var starten till mitt underbara liv med ADHD.  Efteråt fick jag höra att dagiset fick skattepengar av kommunen beroende på hur många diagnosbarn de kunde hitta  och rädda. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag är född i snälla Sverige som är så pass mån om sina medborgare.

 

”Jag kände mig ibland sugen att prova göra saker på nya sätt”

 

AMFETAMINET BLEV  MIN LIVRÄDDARE
Jag fick min diagnos efter en ganska snabb utredning (gudskelov).  Lite senare tog jag mitt första amfetamin-preparat som har varit en följeslagare genom hela mitt liv och som bokstavligen har räddat mig. Jag vet att psykiatrikerna säger att det inte är fastställt exakt vad som orsakar ADHD:n men de säger att jag måste ta min medicin livet ut eftersom ADHD har man hela livet. Men vad spelar det för roll för mig?  Jag känner mig lycklig när jag får mitt amfetamin och min ADHD minskar avsevärt då. Jag tackar min lyckliga stjärna över min dagisfröken och hennes kunskap inom NPF. För mig har diagnosen varit livsavgörande. Detta är mitt underbara liv med ADHD.

Lina Tofsdottir.

 

 

 

 

Kommentera