Hur du gör din H2-tagg till H1-tagg i WordPress rubrik

520 total views, 0 views today

HUR DU GÖR DIN H2-TAGG TILL EN H1-TAGG I WORDPRESS
Vill du ha din rubrik på inlägget/sidan som h1 istället för ditt domännamn/bloggnamn? Som du kanske känner till så är titeln på ditt inlägg inte h1 utan h2. Som standard så använder WordPress ditt bloggnamn/domämnamn som h1. Denna sida skulle alltså ha ”självförbättring” som h1 och ”Hur du gör din h2-tagg till h1 i WordPress” som h2. Ur seo-synvinkel är det bättre att ha inläggets rubrik som h1. Jag lyckades få rubrikerna på mina inlägg/sidor som h1.

 
HUR KOLLA H-TAGGARNA?
Du kan kolla dina h-taggar genom att använda Firebug. Installera Firebug och tryck sedan F12 på dina funktionstangenter så kommer Firebug upp. Man kan också använda ”inspektera element”. Då går du till rubriken på din hemsida/blogg och placerar muspekaren på rubriken. Sedan högerklickar du och i snabbmenyn så väljer du ”inspektera element”. Jag själv använder Firebug och har knappt provat ”inspektera element”. På Firebug så klickar man sedan på ikonen ”inspect”. Efter det så för man pekaren över rubriken på sidan.  Sedan tittar man vad som kommer upp i fönstret nedanför. För min del skulle det alltså stå: <h1>HUR DU GÖR DIN H2-TAGG TILL EN H1-TAGG I WORDPRESS</h1>. Då har jag alltså lyckats få sidan/inläggets rubrik som en h1.

 

 

 

PROCEDUR FÖR ATT ÄNDRA H1-TAGGEN PÅ SIDORNA/INLÄGGEN
Jag använder här mitt tema som exempel. Jag har WordPress verision 3.8 (som tydligen heter ”Parker”). Jag har temat: Blog Design Studio Newblue. Version 1.0.

( Uppdatering 2/1 2014. Du måste även spara dessa inställningar i custom css eller i ett child theme. Jag håller själv på lära mig hur man gör detta. Om man inte gör det så kommer dessa inställningar försvinna vid en uppdatering eller ett tema-byte.)

1. Gå till header.php.
2. Kopiera koden i filen och spara koden i en textfil – t.ex. i ”anteckningar” eller ”Notepad ++” som backup (ifall det skulle gå åt pipan så är det bara att klistra in denna backup-kod).
3. Hitta sedan följande kodsnutt i header.php:        <h1><?php bloginfo (‘ ‘) ;  ?> </h1>
4. Header.php är en ganska liten fil så det borde inte vara så svårt att hitta. Jag hittade min kodsnutt på rad 45. Du kan använda texteditorn Notepad ++ för att se vilken rad koden befinner sig på. Klistra in koden från header.php i Notepad ++ och kolla sedan vilken kod raden finns på. Du kan söka koden mauellt eller så kan du trycka Ctrl + F på ditt tangentbord  (med Ctrl + F och så kan du söka på header-filen som finns på din sida men du kan inte söka med Ctrl + F i Notepad ++ – inte vad jag vet i  alla fall) prova om den sökfunktionen fungerar (du får upp en sökruta nere vid aktivitetsfältet).
5. Vad du gör är alltså att du tar bort h1-taggarna så att koden sedan ser ut så här:   <?php bloginfo (‘ ‘) ;?>   (Du kom väl ihåg att ta en backup på header-filen?)
6. Sedan klickar du på ”Spara”.
7. Sedan går du till filen ”singel.php”.
8. Kopiera och spara koden från single.php i en textfil (ej spara i dokument).
9. Hitta följande kodsnutt:  <h2> <? php the_title ( );  ?> </h2>   (jag hittade den på rad 10)
10. Ta bort h2-taggarns så att resultatet blir:  <? php the_title ( ); ?>
11. Spara. Det ska vara allt. Det fungerade i alla fall för mig.

 

 Andra inlägg på min blogg:
Jontes träkeps – slang

Engram opch beteende

 

 Andra bloggar/hemsidor
http://www.elithecomputerguy.com/

 

 

1 Comment

 1. [raw]

  []
  Hej!
  Har kollat hur ändra h1-taggen som jag oxå behöver göra. På din hemsida skriver du att den ser ut så här: <h1><?php bloginfo (‘ ‘) ; ?> </h1>

  Men den ser faktiskt ut så här:
  <h1 class="site-title"><?php bloginfo( 'name' ); ?></h1>

  Min fråga blir då följande: skall jag ta bort hela det här; <h1 class="site-title">

  Det som du skriver om som skall finnas på single.php, finns inte alls!

  Jag har wp 3.7 och 3.8

  HOPPAS PÅ SNABBT SVAR!
  MED VÄNLIG HÄLSNING
  G

  Tack på förhand []

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.