HOCKEY-VM 2016

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

24/5 2016

Jag har spanat lite på hockey-wm 2016. Sverige kom tyvärr inte så långt och blev krossade av Kanada med 0 – 6.
Att Sverige har bra hockeyspelare är det knappast någon tvekan om. Så vem bär då ansvaret för att det gick åt pipan för tre kronor?

Jag läste att Per Mårts kommer att sluta som förbundskapten och Rikard Grönberg kommer att ta över. Rikard vet jag inget om men jag tycker att det är helt rätt att Per Mårts lägger av. Han har gjort sitt, nu får nytt blod ta över.

Det är en sak som jag ofta blir förbluffad över när jag ser Tre kronor och jämför dem med de andra lagen. Tre kronor kan väldigt ofta spela väldigt defensivt. När jag spanar in de andra lagen så ser jag ofta hungriga hockeyspelare som kämpar och som ligger på och som vill få in pucken i mål.  Men ibland tycker jag att Tre kronor saknar denna kämpaglöd. Det är som om de inte vet vad de ska göra med pucken och åker istället omkring och är förvirrade.

Är det förbundskaptenens strategi det är fel på? Instruerar förbundskaptenen spelarna att vara defensiva? Jag kan inte tänka mig något annat. Iså fall är det inte konstigt att det gick så dåligt i årets hockey-VM.

Det jag vill se är ett Tre kronor som är HUNGRIGT! De VILL göra mål.

Jag hoppas att Rikard Grönberg blir en bra förbundskapten.

Heja Tre kronor 🙂

Kommentera