Hemliga förhandlingar om tiggarna i Sverige

Enligt Dagens nyheter (DN) så har Sverige försökt Rumänien att få dem att ta hand om sina medborgare (romerna, tiggarna) men tydligen har Sverige fått kalla handen av Rumänien. EU-ministern Birgitta Ohlsson är förbannad. ledsen och besviken att Rumänien vägrar göra något åt situationen. Tydligen har EU gett Rumänien 184 miljarder kronor för sociala projekt för utsatta grupper men det verkar som om inte romerna fick ett öre eftersom det är impopulärt att hjälpa zigenarna i Rumänien och kan leda till förlust i politiska val. 

EU-minister Birgitta Ohlsson säger:
– Vi har en mer empatisk syn på de här människorna. Jag tror att andra länder, inte minst Rumänien, är förvånade över hur vi ser på saken, säger hon till DN. Många svenskar känner en oerhörd empati och sympati med tiggarna och vill verkligen hjälpa till och det tror jag att Rumänien har förstått nu. Jag tycker det är fasansfullt och blir jätteprovocerad när folk lägger fram förslag om att förbjuda tiggeri, fortsätter hon.

Förvisso är det synd om romerna men innebär det att vi måste ha dem tiggandes på gator här i Sverige? Tyvärr Birgitta Ohlsson, men jag  tycker inte att det är fasansfullt att lägga fram ett förslag om förbud mot tiggeri, utan det är precis ett förbud mot tiggeri som behövs i Sverige. 

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.