GYMNASIEAMNESTIN GODKÄND

Juni 2018

Idag torsdag 7/6 så röstade riksdagen ja till den så kallade gymnasieamnestin. Detta innebär att 9 000 asylsökande som blivit nekade asyl nu får stanna i Sverige. Vad detta riksdagsbeslut handlar om är att dessa 9 000 afghaner nu får uppehållstillstånd eftersom deras asylansökningar har tagit lång tid och på villkoret att de ska studera på gymnasium i Sverige.  Nu kan man alltså söka asyl i Sverige om man vill studera på gymnasium. Vad blir nästa steg? Ska utbytesstudenter få permanent uppehållstillstånd som bonus  när de studerar i Sverige? I princip så råder det fri invandring till Sverige.

De som röstade för gymnasieamnestin var socialdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet och centerpartiet.

De som röstade emot var moderaterna, sverigedemokraterna, kristdemokraterna. och liberalerna.

Kom dock ihåg att M, KD och L kunde ha återvisat förslaget och således skjutit upp beslutet. Det känns som om det hela var ett spel för galleriet, förutom från SD.

Vem är det som har drivit frågan gällande gymnasieamnestin? Miljöpartiet så klart. Notan för kalaset lär gå på 3 miljarder kronor. Kommer dessa ensamkommande att få ta studielån för sina studier? Icke, hela deras utbildning kommer att vara bidrag.

Det är val i september – du bestämmer Sveriges framtid.

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.