Gratis busskort till asylsökande i Kalmar

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

11/8- 2015
Asylsökande i Kalmars län får gratis busskort för att kunna bryta sin isolering. Priset för denna satsning är cirka 500 000 kronor per månad (rabatterat pris) och projektet ska pågå i cirka ett år.

Projektet med busskorten är ett samarbete mellan Migrationsverket, KLT och Länsstyrelsen. Det är också meningen att busskorten ska ersätta taxiresor till arbetsförmedlingen och vårdcentralen som de asylsökande brukar göra.

Enhetschefen på Migrationsverket Lars Borgemo säger:

– Vi hoppas att människors mobilitet ska öka, att man ska få mer kontakter i samhället. Den andra delen är att människors mående blir bättre, att man slipper ur isoleringen som ibland kan bli på de boenden.

”SVERIGE TAR EMOT 1000 – 2000 FLYKTINGAR I VECKAN”

Och när vi likaså håller på att prata invandring så kan vi kolla på vad Justitieministern Morgan Johansson sysslar med. Justitieminister Morgon Johansson anklagade nyligen Englands premiärminister James Cameron för att ha för strikt asylpolitik med tanke på händelserna i Calais där migranter försöker ta sig till England.

Morgan Johansson menade att James Cameron har ”främlingsfientliga metoder” eftersom Cameron inte ville släppa in  flyktingar till England. Morgan Johansson passade på att nämna att Sverige tar emot 1 000- till 2 000 flyktingar i veckan.

 KÄLLOR

reportage Kalmar busskort

Fria tider. Gratis busskort till asylsökande i Kalmar

Sverige 2 000 flyktingar i veckan

 

Kommentera