GOOGLE CENSURERADE NATURAL NEWS

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

26/2-2017

INTERNETCENSUREN. Den 22 februari 2017 ser ut att bli en milstolpe i Internets historia – en dyster milstolpe. Det var detta datum som Google tog bort sajten Natural News från sitt index. Alla 140 000 sidor är borttagna. Söker du på Google på natural news så kan du få upp en subdomän som heter ”natural.news”. Denna domän är en slags backup domän till huvuddomänen naturalnews.com. Men den är bara en skugga av huvuddomänen. Den verkliga domänen ”naturalnews.com” med 140 000 sidor är helt raderad från Googels index.

 

ALTERNATIV HÄLSOSAJT

Google har angett tekniska orsaker till varför de tog bort Natural News. De sade att de hade hittat skadlig kod på några av undersidorna. Vem som helst förstår att detta bara är svepskäl. Google tillåter t.ex. att samma typ av kod  får användas på Googles egen domän Blogspot.com.  Mike Adams är personen bakom Natural News.com. Han kallar sig själv för Healthranger. Natural News är en alternativ hälsosajt. Och således innehåller den mycket kritik mot den etablerade läkemedelsindustrin. Och det är givetvis därför som Natural News plockades ned. Detta är inte den första attack mot alternativmedicinen eller alternativa sajter som Google gör. Google har mer eller mindre plockat bort reklam för hälsokort och alternativa metoder. Google plockar även bort reklamintäkter för alternativa sajter på Youtube.

Mike Adams har blivit kontaktade av personer som har erbjudit honom 50 000 dollars om han lade av med sin verksamhet. Han har också blivit hotad att de skulle förstöra hans liv och karriär om han inte hjälpte till att publicera komprometterande material om Infowars och Alex Jones. Mike Adams vägrade givetvis. Söker man nu på sökordet ”mike adams” eller ”natural news” så kryllar det med negativa artiklar om just dessa. ´

VEM STÅR PÅ TUR?

Att Google nu har börjat med sådan här censur är givetvis väldigt deprimerande. Vad blir nästa steg? Infowars? Wikileaks?Hotet mot yttrandefriheten på Internet är nu högst påtagligt. Det som eliten kommer att göra är givetvis att rikta in sig på andra sökmotorer och försöka få dem att göra samma sak.  Jag kan bara hålla tummarna att andra alternativa sökmotorer står emot trycket från etablissemanget och behåller alternativa sajter i sitt index.

Det finns vissa saker man kan göra för att stödja yttrandefriheten och Mike Adams Natural News. Newsvoice ger följande förslag:

1. Skriv under namninsamlingen mot Googles svartlistning av Natural News.
2. Placera denna banner på din hemsida.
3. Länka till Natural News
4. Prenumerera på Natural News  epostbrev.

Jag kan tillägga:

5. Besök Natural News sajt ofta.
6. Gör det känt att internetcensuren är ett faktum.
7. Använd en alternativ sökmotor istället för Google. Själv använder jag DuckDuckGo. Då slipper du även att dina surfvanor registreras och sparas i Googles databaser.
8. Bojkotta Googles produkter. Det kanske är lättare sagt än gjort men man bör försöka.
9. Ge en donation till Natural News.

I denna video så pratar Mike Adams om Googles censur av hans sajt Natural News och censureringen från Google.

 
Referenser

Natural News homepage

Newsvoice om google och Naturl News

Petition mot Googles censur

 

 

Kommentera