”going clear” är en undermålig dokumentär om Scientologi

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Jag såg att svt visade dokumentären ”going clear-  Scientology and the prison of belief” (hbo nordic) som handlar om Scientologi. Jag såg ett tag på filmen men jag behövde inte titta så länge för att förstå vad det hela handlade om. Det var den sedvanliga  desinformationen. Om  en dokumentär om Scientologi är gjord av kritiker och avhoppare så kan resultatet bara bli ett: väldigt vinklat, och det var precis vad ”going clear” är.

Det fanns också någon psykolog vid namn Håkan Järvå (som är en f.d. scientolog) som mal på i samma anda hos svt. Kan man förvänta sig något annat än kritik från en avhoppare ?

 

Och ska jag vara helt ärlig så tror jag att den enda prison som man kan råka ut för är att INTE bli scientolog. Det som dokumentären ”going clear” inte visar är nämligen de positiva resultat som Scientologin åstadkommer – nämligen personlig/andlig frihet. Och att skippa att arbeta på sin egen andliga frihet är nog det största fängelset av dem alla. 

Det jag rekommenderar är att spana in Scientologins egen hemsida. Här är länken: scientologi

 

 

 

Uppdatering september 2015.
Jag såg en bit av svt:s Den enda sanna vägen (med Anna Lindman) och reportaget om Scientologi var faktiskt ganska bra. Självklart kommer svt att bli kritiska också men skoj att de i alla fall gav en nyanserad bild för en gångs skull.

Kommentera