FRIDOLIN OCH PSYKISK OHÄLSA BLAND BARN OCH UNGDOMAR I SKOLAN

24/8-2016
Utbildningsminister Gustaf Fridolin har nyligen deklarerat att fokus kommer att läggas på barns och ungdomars psykiska ohälsa inom skolan. Kommer detta att innebära att  barnen kommer att få en psykiatrisk diagnos med obligatoriskt amfetamin på köpet?

PSEUDOVETENSKAP. Utbildningsminister Gustav Fridolin skriver på DN debatt  att man kommer att fokusera på den psykiska ohälsan bland barn och ungdomar i den svenska skolan.  Fridolin menar  att Sverige är ett rikt land men att det är väldigt många barn och ungdomar som mår psykiskt dåligt. Tydligen har den psykiska ohälsan ökat kraftigt sedan 1990-talet. Nu ska Gustaf Fridolin satsa på skolornas elevhälsa. Det kommer att bli mer psykologer och kuratorer i Sveriges skolor som ska se till barnens väl och ve.

 

SVERIGES SKOLOR BLIR SOM I USA

Vi får väl anta att svenska skolor kommer att utvecklas som USA:s skolor. I USA så har utskrivandet av psykofarmaka (mentala mediciner) nått oanade höjder och de psykiatriska diagnoserna haglar tätt över amerikanska barn och ungdomar. Ibland har man t.o.m. psykiatriska tester i skolorna och ungarna kommer hem med en psykiatrisk diagnos. I USA kan lärare säga åt en förälder att deras barn måste ta psykofarmaka annars så är ungen inte välkommen i skolan. I USA så är även psykiatrikerna/allmänläkarna duktiga på att ge psykiatriska droger till spädbarn.

 

PSYKOFARMAKA – VANSINNE SOM BIEFFEKT

Varför skjuter eleverna i USA ihjäl sina klasskamrater som aldrig förr? Svar: ungdomarna blir galna av psykofarmakans biverkningar.  Nedanstående filmklipp är från Fox News där de undersöker kopplingarna mellan psykiatrisk medicin och våld.

Citat:

Reporter:

”Våldet i skolorna kan ofta kopplas till ungdomarnas medicinering. Ett exempel är Cory Baadsgaard från  Washingotn  som tog ett gevär till skolan och höll en hel klass fånge.”

Cory:

– På morgonen så mådde jag inte så bra och ville ej gå till skolan så jag försökte somna om. Nästa sak som jag kommer ihåg är att jag sitter häktad hos polisen.

Corys pappa:

Jag har inga tvivel om att det var den psykiatriska medicinen som orsakade detta. Cory hade minnesförlust, hallucinationer, onormala drömmar och alla dessa är bieffekter av den psykiatriska medicinen.

Reporter:

På dagen för dådet så gick Cory på en mix av antidepressiva läkemedel eftersom hans doktor ansåg att han hade en depression. Corys far säger att Cory förvandlades från en vanlig tonårsgrabb till en vettvilling. Han fick problem med aggression efter att han började med medicinering.   

När vi på Fox News gjorde ytterligare undersökningar i detta ämne så fann vi att många skolskjutningar begicks av ungdomar som antingen fick psykiatrisk medicinering eller höll på att sluta med medicinen. Några exempel :

* 15-årige Kip Kinkle som höll på att sluta med Prozac när han sköt 22 klasskamrater och mördade två av dem. Före dådet på skolan så hade han mördat sina föräldrar.

* 14-åriga Elisabeth Bush gick på Prozac när hon sköt en klasskompis.

* 18-åriga Jason Hoffman gick på medicinen Efexor och Zylexa när han öppnade eld på sin high school och skadade fem stycken.

* 15-årga Shaun Cooper gick på en mix av antidepressiva när han sköt elever i Idaho.

* 15-åriga T.J. Salomon gick även han på en mix av antidepressiva när han sköt mot sina skolkamrater i Georgia och skadade sex stycken.  

* 17-åriga Eric Harris använde den psykiatriska medicinen Luvox när han mördade 12 skolkamrater och en lärare i Columbine.

 

PSYKIATRISK INFLYTANDE I SVENSKA SKOLOR

Kommer vi att få se samma våldsamheter i svenska skolor som i USA? Den som lever får se. Skjutandet på skolorna i USA tog fart när psykiatriker och psykologer fick större inflytande i amerikanska skolväsendet. Neddrogningen med psykofarmaka blev ett faktum.  Nu kommer vi få se samma sak här i Sverige. Vi kommer att få se lärare som går utbildningar i NPF (neuropsykiatriska funktionshinder) och vid minsta misstanke så kommer ungen att skickas till skolans kurator/psykolog. Och med tanke på hur glada dessa psykfolk är på att ge ungar psykiatriska diagnoser så kommer det inte att dröja länge förrän vi får massdiagnostisering i svenska skolor. Och med en psykiatrisk diagnos så kommer psykofarmakan som ett brev på posten. Och med psykofarmakan så kommer biverkningarna. 

Fridolins tanke är god men hans metoder kommer bara att göra saken värre. Självklart ska man satsa på Sveriges barn och unga och deras psykiska hälsa. Men det som behövs är metoder som fungerar, och inte metoder som stjälper. Jag hoppas att vi får se hjälpande metoder i Sveriges skolor en vacker dag.

Referenser

CCHR: american school shooters

Dagens Nyheter: Fridolin och psykisk ohälsa bland svenska barn och ungdomar

KMR: skolskjutningar och psykiatrisk medicin


 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.