Jag var på Freewinds Maiden Voyage event # 4

Lördagen den 26/7 så var jag på Freewinds Maiden Voyage anniversary event.  Om du inte vet vad Freewinds är så kan du läsa det här: Freewinds . Maiden voyage betyder ”jungfruresan” (alltså båtens första resa) och anniversary betyder ”årsdagen” vilket betyder att man firar något som har hänt.  Freewinds maiden voyage event är alltså ett event där man firar årsdagen  av sjösättandet av Freewinds. Det är vanligtvis fyra event som har spelats in på Freewinds och som vi sedan ser i den lokala kyrkan på storbildstv. 

IAS-NIGHT
Denna kväll var den sista kvällen och det var IAS-night. IAS står för International Association of Scientologists och är en internationell förening för scientologer. Hemsida: IAS. Syftet med IAS är:

”To unite, advance, support and protect the Scientology religion and Scientologists in all parts of the world, so as to achieve the aims of Scientology as originated by L. Ron Hubbard”.

Fritt översatt:

Att se till att Scientologin har framgång och att dess mål blir uppnådda såsom L Ron Hubbard framlade det samt att ena och skydda Scientologin och scientologer över hela världen.

Det var C.O.B (Chairman Of the Board) Mr David Miscavige som höll talet på Freewinds och som vi såg på videon. Mr David Miscavige är scientologins högsta ledare och han jobbar inom RTC – Religious Technology Center.

IAS sponsrar många scientologiprojekt världen över.

CCHR/KMR
CCHR står för Citizen Commission on Human Rights och vars syfte är att få stopp på psykiatriska övergrepp världen över. Hemsida CCHR. CCHR är skapad av Scientologikyrkan och professor Thomas Szass. I Sverige så kallas det för KMR –  Kommittén för mänskliga rättigheter. CCHR har ett museum i Los Angeles som heter: Psychiatry – an industry of death.

CCHR HAR HJÄLPT TILL ATT STOPPA ELCHOCKER PÅ SICILIEN
En god nyhet på eventet var att CCHR i Sicilien har bearbetat beslutsfattare och visat skadorna med ECT (Elektro Convulsion Treatment, elchocker, elbehandling osv). Detta resulterade att ECT har blivit förbjudet på Sicilien. Inte illa :). CCHR i Texas har gjort det svårare för psykiatriker att sätta fosterbarn på psykofarmaka genom lagförslag 915.

VÄGEN TILL LYCKA
Vägen till lycka (VTL) är 21 moraliska levnadsregler som är skrivna av LRH. (Hemsida: vägen till lycka). (engelska: The Way to Happiness). Denna aktivitet styrs av TWTHF (The Way to Happiness Foundation) som är baserat i Los Angeles och sedan finns det lokala kontor världen över. Scientologer – och icke-scientologer – utbildar människor i levnadsreglerna i vägen till lycka. Bland annat så hade VTL utbildat folk i skolväsendet i Dominikanska republiken.  I Plettensberg Sydafrika så arbetar en lokal VTL-grupp med polisväsendet och delar ut häftet VTL.

OPERATION DRUGFREE WORLD
Ett annat projekt som IAS kör är Operation Drugfree World. Det är helt enkelt ett antidrog kampanj som körs globalt. Man utbildar bl.a. elever i skolor världen över om farorna med droger. Bl.a så hade de delat ut mycket infomaterial i Israel.  I Mexiko utbildas poliser om droger. Poliserna hjälper även till att dela ut infomaterial från Drugfree world. Drugfree world utbildar även poliserna i Mexiko hur man håller föredrag om droger. I Japan har syntetiska droger förbjudits tack vare drug free world.I Japan har även personal inom skolväsendet blivit utbildade av Drugfree world. De lär även ha delat ut över två miljoner häften.

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Ett annat projekt som IAS kör är mänskliga rättigheter (human rights). Projektet heter Youth for human rights och vi arbetar för att få in den allmänna förklaringen för mänskliga rättigheter. I Nepal hade polisen delat ut 20 000 häften. I Mexiko har stora delar av deras militär blivit utbildade i material om mänskliga rättigheter.

SCIENTOLOGY – A HUMANITARIAN VOICE
En annan sak som jag tyckte var intressant var ett paket som skulle skickas ut till beslutsförfattare. Det var ett paket beståendes av en DVD och ett häfte och det hette Scientology – an humanitarian voice. Detta paket ska skicaks ut i 100 000 exemplas till opinionleaders etc. Det innehöll berättelser från de som gått med i vår kampanj och deras framgångar. En annan sak som var skoj var att Google ställde upp och lät oss annonsera gratis för våra kampanjer för human rights.

VI DONERADE PENGAR TILL IAS
Eventet avslutades som IAS-event brukar avslutas – med donering av pengar till IAS och dess fortsatta verksamheter. Jag vet inte vad den sammanlagda summan blev men jag donerade 100 dollars.

 http://kimbrowncuracao.blogspot.se/2014/07/a-night-on-freewinds-in-curacao.html

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.