FÖRBJUDET ATT RAPPORTERA OM GLOBALISTERNAS KRIGANDE

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Februari 2018

Regeringen Löfven vill förbjuda offentliggörandet av uppgifter som rör svenska internationella militära insatser eftersom dessa uppgifter kan skada relationerna till andra stater eller mellanfolkliga organisationer

Regeringen Löfven – med krigsminister Hultqvist i spetsen  – vill kriminalisera offentliggörandet av känsliga uppgifter i samband med Sveriges internationella militära insatser.  Anledning till detta förslag om förbud beror på att regeringen Löfven menar att offentliggörandet av känsliga uppgifter riskerar att förstöra relationerna mellan Sverige och dessa stater och mellanfolkliga organisationer. Förslaget är att den som lämnar sådana uppgifter ska kunna dömas för spioneri upp till åtta års fängelse. Förslaget innebär  begränsningar i meddelarfriheten och anskaffarfriheten. Man vill ändra i yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) och offentlighetsprincipen.

Bakgrunden till detta förslag är Utlandsspioneriutredningen som gjordes av Runar Wiksten (samma person som hjälpte till att klubba igenom  FRA-lagen). Med stater och mellanfolkliga organisationer ges exempel såsom USA, Nato, EU, FN och OSSE.

Jag ögnade igenom en del av  Utlandsspioneriutredningen och där står det att  regeringen tycker att det är bättre att vi attacker de potentiella fienderna ute i världen innan de kommer till Sveriges gränser. Detta kallas  för ”internationella samarbeten för fred och säkerhet”.

Jannes kommentar. Det ser inte så bra ut om någon reporter rapporterar när  Sverige är ute och kompiskrigar mer USATO. Speciellt med tanke på att USATO ingenting har där att göra från första början – förutom att säkra sina egna intressen. Jag vet inte hur många krig som Sverige är involverat i och jag förstår inte vad vi har där att göra överhuvudtaget?  Kanske det vore bättre att förbjuda Sveriges krigande världen över eftersom detta krigande onekligen försämrar relationerna med de drabbade länderna.

Referens

https://newsvoice.se/2017/12/08/staten-kriminalisera-journalister/

 

Kommentera