Fångar får förbättrad livskvalitet tack vare ADHD-amfetamin

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

 

Svenska fångar får förbättrad livskvalite tack vare ADHD-amfetamin

Svenska fångar får bättre livskvalite tack vare sin ADHD-medicin. Det pratas om en förbättrad livskvalitet på upp mot 118 % och siffran stiger. Detta visar en studie utförd av Koroleanska Institutet.
Koroleanska Institutet har gjort en studie på en anstalt nära Norrtälje där vuxna män med ADHD fått behandling med det centralstimulerande och utmärkta medlet metylfenidat. Fångarna hade  diagnostiserades med ADHD efter en vetenskaplig undersökning  som tog ungefär en kvart att göra. Alla deltagarna var drogfria under undersökningen förutom det amfetamin som internerna fick av forskarna men det räknas inte eftersom det är medicin.

VETENSKAPLIG STUDIE PÅ FÅNGAR I NORRTÄLJE
Hälften av internerna fick ett amfetaminliknande preparat medans de andra fångarna fick sockerpiller. Internerna fick en dos amfetamin  som var  lite mindre än den som de brukade ta när de självmedicinerade på gatan. Resultaten av den evidensbaserade forskningen ska ha varit förbluffande. Koncentrationssvårigheter blev obefintliga, uppmärksamheten stärktes, impulshandlingarna blev i princip minimala, musiken upplevdes som skönare  och vissa fångar slutade t.o..m. att självmedicinera med sitt eget amfetamin. Vissa av fångarna grät av lycka när de fick höra att de skulle få subventionerat amfetamin resten av livet. Bedömningen är att den förbättrade livskvaliteten uppgick till uppemot 118 procent och siffran väntas stiga.
Den grupp som fick sockerpillar slutade tyvärr inte lika bra. Ingen av internera blev bättre. Faktum är att många blev sämre. Forskarna  upplevde just denna del som ett oerhört grymt experiment gentemot fångarna.

 OBEHANDLAD ADHD LEDER TILL SOCIALA PROBLEM  OCH MISSBRUK SÄGER REPRESENTANT FÖR LÄKEMEDELSBOLAG
– ADHD leder oftast till sociala problem och missbruk, säger en representant för det  läkemedelsbolag som säljer läkemedlet till projektet.  Behandling med amfetamin sparar mänskligt lidande och ger oss stor inkomst…jag menar att obehandlad ADHD kostar samhället stora summor pengar. På vårat senaste styrelsemöte så kom vi fram till att siffran för interner med ADHD troligen ligger uppemot 98 % av alla intagna. 

 

DET BLEV LUGNARE PÅ AVDELNINGEN
Projektet på  Norrtälje-anstalten resulterade i att avdelningarna blev lugnare.Istället för att bråka och slåss så sysslade fångarna med att lyssna på musik, måla fantasifulla målningar eller helt enkelt njuta av den psykedeliska musiken som flödade på fängelset. Forskningsprojektetet finansierades av diverse läkemedelsbolag och den östeuropeiska maffian.

Denna studie har ingenting att göra med den studie som utfördes av  Karolinska Institutet(KI) tillsammans med Kriminalvården. Den studien var finansierad av Socialdepartementet och Stockholms Läns Landsting. Där använde de medlet concerta.

 


 

 

 http://www.adlibris.com/se/bok/fran-busfro-till-brottsling-adhd-behandling-bryter-monster-9789172058064

http://www.bokus.com/bok/9789172058064/fran-busfro-till-brottsling-adhd-behandling-bryter-monster/

http://www.dagen.se/nyheter/adhd-hos-f%C3%A5ngar-ofta-obehandlad/

http://www.alternativjournalen.se/luktsalt/norrtaljeprojektet-anmals-380589

http://www.seniorbloggen.se/skribenter/%E2%80%9Ddet-satsas-mer-pengar-pa-att-muta-lakare-an-pa-forskning%E2%80%9D/

 

 

Kommentera