EU:S SANKTIONER MOT RYSSLAND

22/10-2016

STOREBROR EU. EU gör som bekant sanktioner mot Ryssland. I Sverige är det Kommerskollegium som ska lyda EU:s direktiv ang sanktioner mot Ryssland.  Jag läser på Kommerskollegiums hemsida följande:

”Den 1 augusti 2014 infördes sanktioner mot Ryssland då landets agerande anses destabilisera situationen i Ukraina.
Avsikten med åtgärderna är bl.a. att förbjuda viss export till oljeprojekt och att kontrollera export till Ryssland av teknik som är anpassad för oljeindustrin. Det infördes därför ett krav på tillstånd för export av vissa oljerelaterade produkter enligt EU-förordningen.”

Kommerskollegium skriver vidare att kompletterande sanktioner har gjorts med förbud att tillhandahålla kringstjänster såsom borrning och borrhålsprovning till dessa projekt. 

Vidare skriver de att det har införts förbud för ryska banker och finansinstitutioner att få finansering på europeiska och internationella kapitalmarknader. Vissa ryska personer har fått sina tillgångar frysta.

 

USA VILL HA OLJAN OCH SVENSKA POLITIKER HJÄLPER TILL

 Återigen ser vi USA och EU leka världspolis. Om någon motsätter sig USA:s hegemoni så ska de straffas. Intressant är också att det är Ryssland oljeindustri som bestraffas. USA vill erövra Ryssland för att komma åt deras olja och gas.

Här i Sverige har vi  politiker som spelar med i propaganden mot Ryssland. Det inkluderar Stefan ”svetsar’n” Löfven, Anna Kinberg-Batra och hela gänget.  Men nog känns det patetiskt när svenska politiker springer USA:s ärenden. Sedan att USA startar krig  mot Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien är tydligen helt ok för våra  politiker. Hade inte USA varit så triggerhappy så hade vi inte haft dagens flyktingströmmar i Europa.

Vi behöver en ny utrikespoltik i det här landet.
Spana in nedanstående video som handlar om USA och dess kamp för att behålla petrodollarn.  

 

 

Referenser

Jinge: hets mot Ryssland

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.