EU VILL FÖRBJUDA ”RYSK KRITIK” MOT VÄST

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

27/11-2016

Storebror EU vill begränsa ryska mediers inflytande på Internet. EU har godkänt en motion som har som syfte att bekämpa ”rysk propaganda” på nätet. Angela Merkel förespråkar samtidigt censur för alternativ media. I Storbritannien så har Bankkontona till Russia Today frysts.

STOREBROR EU. Storebror EU vill nu ”bekämpa” ryska mediers inflytande på Internet. EU har nyligen röstat igenom en resolution om just detta.  Två medier som nämns är RT (Russia Today) och Sputnik – båda rysstyrda medium. EU menar att dessa medium ”sprider fullständigt falska nyheter” skriver Sydsvenskan. EU-parlamentet menar att ”Kreml stödjer partier i väst som motsätter sig EU”.  EU är ”djupt oroad” över den desinformation och propagande som de menar ökar det ryska inflytandet och har som syfte att splittra EU. EU-parlamentet går så långt som att jämföra medier såsom RT och Sputnik med ISIS propaganda. EU menar att Ryssland har finansierat oppositionella organisationer i EU som bidrar till att splittra EU.  Samt att Ryssland har ”Internettroll” som utmanar demokratiska värderingar.

RYSSHETS FRÅN EU

EU-parlamentarikern Anna Fotyga är en nitisk rysskritiker. Hon skriver:

”Den ryska regeringen använder många metoder såsom t.ex. tankesmedjor, mångspråkiga TV-stationer, pseudonyhetssajter, sociala medier och internet-troll. Detta utmanar demokratiska värderingar, splittrar Europa, skapar protektionism och ger intrycket av att EU’s stater i öst har misslyckats”.

Valdimir Putin förkastar anklagelserna men säger även följande:

”Jag vill samtidigt gratulera våra medierepresentanter och journalister som har lyckats få de europeiska makthavarna att känna sig nödgade att ta detta beslut. Det är ett bevis på att de utför sitt jobb aktivt, produktivt och med stor talang”.

Nedanstående video från RT visar hetsen mot Ryssland inom EU. USA styr EU.

 

MERKEL VILL STRYPA YTTRANDEFRIHETEN PÅ INTERNET

Fullblods-globalisten Angela Merkel är en av de som beklagar sig över yttrandefriheten på internet och som går på EU:s linje att censurera internet. 

Angela Merkel säger.

”Idag har vi fejkade sajter, robotprogram och troll. Dessa återskapar sig, kommer med regelbundna synpunkter efter särskilkda algoritmer. Vi måste lära oss att hantera dessa. Vi kan inte underskatta internet och digitaliseringen, det är en del av vår verklighet. Vi har regelverk som ger media frihet och som samtidigt manar dem till saklighet. Idag så upplever vi att media är baserat på helt andra grunder och saknar regelverk. Public opinion blir manipulerat på internet. Den politiska debatten görs på helt andra medium. Opinionen formas på ett helt annat sätt än för 25 år sedan. Vi måste konfrontera detta fenomen och om nödvändigt – reglera det”.

Angela Merkel jobbar hårt med IT-jättar såsom Facebook och Google och vill att dessa ska reglera s.k. ”fejkade nyheter”. Detta pga. att  dessa fejkade nyheter som spridits på Facebook och andra plattformar anses ha påverkat valet i USA. Google och Facebook har nu sett till att s.k. ”falska sajter” inte längre kan tjäna pengar på annonser på deras plattformar. (tips från coachen: sluta använd Google som sökmotor och använd t.ex. Startpage eller Duckduckgo (anonyma sökmotorer).

 

AFD OCH TYSKLAND

Angela Merkel har förståeligt nog dalande siffror i opinionen i Tyskland men ställer ändå upp för omval 2017. En av andledningarna till att Merkel vill censurera internet beror också på att det tyska partiet AfD (Alternative for Deutschland) går framåt med stormsteg. AfD är kritiska mot den massinvandringspolitik som Merkel står för. Och det vore ju hemskt om folk läste andra åsikter än det som står i massmedia. 

I nedanstående videoklipp så beklagar sig superglobalisten Angela Merkel om s.k. ”fejkade nyheter” som hon menar bidrog till att Trump blev president.  Hennes lösning är att regulera nyhetsflödet på webben.

 

Dem lama ankan*  Barack Obama menar att fake news är ett ”hot mot amerikansk demokrati” (look who’s talking). Ja Barack Obama borde ju veta vad han talar om. Han har varit väldigt nitisk i sitt ämbete att jaga visselblåsare och attackera alternaitv media.

Det är inte första gången som EU censurerar. För många år sedan lyckades EU stänga Iranska TV-sändningar från europeiska satelliter. I Storbritannien så har Bankkontona till Russia Today frysts.

 

MIN KOMMENTAR 
Att EU nu vill censurera yttrandefriheten på internet är inte så konstigt. Precis som de säger så har alternativ media troligen haft stor påverkan på USA-valet. Och det vore ju bedrövligt om folk fick läsa alternativa åsikter än den som presenteras i massmedia. EU visar återigen sitt sanna ansikte; när sajter redovisar åsikter som inte överensstämmer med rådande politisk konsensus så vill de censurera dessa sajter. Detta är inte demokrati, det är hegemoni. Jag brukar själv kolla på RT emellanåt och jag kan inte annat än konstatera att det känns bra att slippa västliga manipulerade nyheter, RT känns riktigt fräsch i många avseenden.  Det som jag personligen tycker känns skrämmande är att vi har EU-parlamentariker som hetsar upp stämningen mot Ryssland. Se RT-videon, där parlamentarikerna gör just detta. Det är inte bara patetiskt, det är farligt för hela världen att krigshetsa mot Ryssland. Detta uppträdande visar återigen att det är USA som styr över EU.

Det som Anna Fotyga skriver är skrattretande. Det är nämligen USA och EU som använder tankesmedjor, TV, pseudonyheter, sociala medier och troll för att sprida ut EU’s och USA:s budskap.  Och att vara kritisk mot EU är helt enkelt sunt förnuft – om man nu inte tycker att en europeisk totalitär union är en bra ide. Glöm heller inte bort globalisten George Soros. Hans specialite är att manipulera och påverka demokratiska val. Han finansierade bl.a protesterna mot Trump.

EU är ett skepp som förtjänar att sjunka. Om det inte sjunker så kommer vi alla att bli ett obetydligt nummer i Bryssels omfattande maskineri och dit vill jag inte komma.
 

DEFINITIONER

Lam anka = Lame duck syftar på den sista tiden i Vita Huset när presidentens makt avtar och man förbereder för dennya presidenten.

DO
Referenser

Sydsvenskan: EU vill stoppa rysk ”propaganda”

Avpixlat: rysk propaganda och EU

 

 

Kommentera