EU OCH IT-JÄTTAR CENSURERAR INTERNET

agenda 2030_sustainablde development_hållbar utveckling
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

3/6 2016
Google, Twitter, Facebook och Microsoft har kommit överens med EU-kommissionen att ta bort rasist-och hat propaganda inom 24 timmar på deras plattformar. Första juni 2016 var datumet då censuren träffade Internet.
 
NÄR CENSUREN KOM TILL STAN. IT-jättarna Google, Twitter, Facebook och Microsoft har i ett samarbete med den EU-kommissionen kommit överens om att ta bort hat-och rasistisk propaganda på deras plattformar inom 24 timmar. De har kommit överens om en uppförandekod som deras användare måste följa. ”Felaktigt” innehåll kommer att plockas bort eller blockeras. Denna uppförandekod var ett krav från EU efter terroristdåden i Bryssel. Jättarna ska tillsammans med EU-kommissionen främja ”oberoende motbudskap” mot hatpropaganda och ”stödja utbildning i kritiskt tänkande”.

EU:s justitiekommissionär Vera Jourova är överlycklig över censuren och säger:

– Terrorattacken i bryssel har påmint oss om hur viktigt det är att fokusera på näthatet online. Sociala medier är tyvärr ett av de verktyg som terrorgrupper använder för att radikalisera unga människor.

Joe McNamee vid European Digital Rights (EDRI) är kritisk.

”Lagligt men kontroversiellt innehåll kan tas bort som ett resultat av denna frivilliga raderingsmekanism utan ansvarskrävanden”.

Tyskland har tidigare pushat dessa IT-jättar att införa censur på deras sajter och har även gjort en polisiär undersökning mot Facebook över deras misslyckanden att censurera innehåll.

Det finns ingen plats för hets mot folkgrupp på Facebook, säger Monika Bickert, chef för Global Policy Management Facebook.

CIVILA ORGANISATIONER SKA AGERA SPIONER PÅ INTERNET

Civil Society Organisations (CSO’s) ska spela en viktig roll i att stoppa ”hatet”. Dessa CSO’s ska agera som polis på Internet och rapportera till IT-jättarna om hat- och propaganda. (vi får väl anta att det blir Bilderbergaren George Soros och hans grupper som kommer att arbeta på högtryck.)

IT-jättarna ställer upp på EU-kommissionens och EU-ländernas anstränging att se till att inte illegal hatpropaganda sprids viralt. EU-kommissionen kommer också att intensifiera samarbetet med IT-jättarna för att bekämpa terroristpropaganda. EU-kommissionen vill att medlemsländerna i EU inför nationella lagar enligt direktivet Council Framework Decision s 2008/913/JHA of 28 november 2008 som är ett regelverk gentemot rasism på internet. EU och IT-jättarna kommer att motarbeta de grupper som motarbetar EU:s grupper. (dvs. blockera allt innehåll som är kritiskt mot EU:s ”korrekta” information).

Den bas som EU bl.a. refererar till är det direktivt som heter Council Framework Decision s 2008/913/JHA of 28 november 2008. I detta direktiv kan man bl.a. läsa att förslag av straff till ”rasistiska” personer eller grupper.

a) man får inte tillgång till välfärden i landet, man blir stoppad till att utföra kommersiella aktiviteter, man blir satt under juridiskt överseende.

 

FORTSATTA UTVECKLINGEN AV INTERNET-CENSUREN

Censuren av Internet infördes första juni 2016 på initiativ av storebror själv – Europeiska unionen. I sedvanlig ordning så var det argumenten ”kampen mot rasismen” eller ”kampen mot terrorismen” som införde censuren. Varje gång ett terrordåd sker så klampar EU och USA in på scenen och påpekar hur viktigt det är att det införs mer kontroller, mer restriktioner, mindre frihet och mindre och mindre demokrati för att bekämpa just ”rasism och terrorism”. Terrordåden ger EU och USA rätt att införa en polisstat. 9/11 ska tydligen vara en false flag attack.

Den fortsatta utvecklingen för EU-kommissionen och IT-jättarna och deras program för ”uppförandekoder” är ganska lätt att räkna ut. Det kommer inte att dröja länge förrän ett snille i Bryssel – eller en svensk politiker – förklarar vilken ”framgång” som samarbetet mellan EU-kommissionen och IT-jättarna har varit i att ”bekämpa rasism och terrorism på nätet”. Man kommer att förkunna att programmet har varit ”ytterst effektivt” och även ”mycket populärt hos medborgarna”. EU-kommissionen kommer att säga att de nu vill ”utöka omfattningen på programmet” och man kommer nu att ”ta ansvar” för andra ”problemfyllda områden” på Internet. Medlemsländerna i EU kommer att få nya direktiv om vad som är ”tillåtet och inte tillåtet” på Internet. Hårda straff utlovas för den medlemsstat i EU som inte uppfyller kraven.
 
När ska Sverige lämna EU?

Referenser

Frihetsportalen: EU och IT-jättar censurerar Internet

Flashback: EU och censur av Internet

http://www.macken.xyz/2016/06/01/facebook-youtube-microsoft-och-twitter-stoder-eu-regler-om-hatgrupper/

Guide to the Code of Conduct on Hate Speech

Before Its news: EU ”code of conduct”

Gatestone Institute: EU and war of free speech on Internet

EDRi and Access Now withdraw from EU Commission discussions

 

 

By Sstrobeck23 (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

 

Kommentera