England kommer att rösta om medlemskap EU

DO YOU LIKE THE BLOG? PLEASE MAKE A DONATION.

Tories  vann valet i England och David Cameron har lovat en omröstning om England ska vara med i EU eller inte. Folkomröstningen ska preliminärt ske 2017 men först kommer det att bli en omförhandling om Lissabonfördraget (Lissabonfördraget = EU:s grundlag).  Lissabonfördraget  bestämmer hur mycket som EU får bestämma över medlemsländerna och besvikelsen av EU:s inflytande över England är påtaglig.

– Vi ser frustrationen här i landet och det är vår plikt att agera på den, säger David Cameron.

SVERIGES MEDLEMSKAP I EU

Våra svenska nickedockor till politker såg till att ett svenskt EU-medlemskap inte skulle kunna gå att lämna och medlemskapet blev inskrivet i grundlagen. Vilket är något som den verklighetsfrånvända EU-kommissionären  Cecilia Wikström ofta babblar om. Jag är dock inte lika pessimistisk och jag tror att kan man skriva in något i grundlagen så kan man också skriva ut det. Det handlar nog mer om vilket politik som styr Sverige och mig veteligen så är det bara Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet som är anti-EU. EU har blivit överstatligt och det som vi bevittnar nu i form av överstatlighet är nog bara början.

 BÖRJAN PÅ EU:S FALL

Om man tänker lite positivt så kan Englands folkomröstning om EU vara början på EU:s fall och ingen skulle vara gladare än jag.  Ett Engelskt utträde ur EU är ingen droppe i havet och det skulle kunna innebära att andra medlemsländer får blodad tand. Svenska blåögda politiker har i princip lämnat över makten till EU.   Kommer EU att ge England förbättrade privilieger vid en eventuell omförhandling? jag har ingen aning. Men om de inte gör det så undrar jag om inte Engelsmännen kommer att vilja lämna det sjunkande skeppet EU. Engelsmännen är inga dumskallar och jag har alltid förstått att de kan tänka självständigt.

Man kan fråga sig varför England blev medlem i EU överhuvudtaget med tanke på att engelsmännen är självständiga? Kanske Storbritannien råkade ut för samma sak som vi i Sverige gjorde? Nämligen kampanjer om hur bra EU skulle vara och hur Sverige skulle hamna ”utanför Europa” om vi inte röstade ja.  Och svenskarna röstade till slut ja till EU.  Snacka om att vi blev blåsta på konfekten. Jag har dock svårt att tro att Sverige skulle rösta ja till EU vid en eventuell omröstning här i Sverige även fast pk-media och politiker skulle göra sitt yttersta för just detta.

 EU – mycket vill ha mer.

 KÄLLOR

Sajten ”Nej till EU” om David Camerons folkomröstning om EU

Dagens Industri om Englands omröstning om medlemskap i EU

Tidningen ”The Guardian” om EU medlemskap och omröstning

Kommentera