DOREEN VIRTUE

 

4/1 2015
Doreen Virtue är ett medium bosatt i Los Angeles. Doreen Virtue jobbar med spirituella upplevelser. Hon är författare och har skrivit om saker såsom änglar,
hälsosamt levande, vegansk mat och spiritualitet. Hon ger workshops globalt och har uppträtt på tv många gånger.

MEDIUM. Doreen Virtue har tre universitetsutbildningar i vägledande psykologi. Hon arbetade som psykoterapeut fram till 1995 då hon råkade ut för en spirituell upplevelse. Doreen råkade ut för att en beväpnad person kapade hennes bil. Då hörde hon en  klar röst som berättade åt henne hur hon kunde rymma från kapningen. Doreen förstod då att gud vakade över henne och skyddade henne och hon klarade sig helskinnad från händelsen. Efter denna händelse så fokuserades hennes arbete endast på spirituella eller gudomliga upplevelser. Doreen Virtue är uppfödd i en kristen spirituell familj och hon är fortfarande kristen.

ÄNGLATERAPI

Dorren virtue arbetar mycket med änglaterapi vilket går ut på att arbeta med en individs skyddsänglar och ärkeänglar så att man kan heala och harmonisera personen. Enligt Doreen Virtue så har alla skyddsänglar och dessa änglar utför guds vilja ang. fred på jorden. 

Nedanstående text är från en intervju med Doreen virtue. Definitioner på termer finns längst ned på sidan.

” Mina föräldrar är metafysiker. De gick på religious science Churches och Unitychurches. De använde affirmationer, visualiseringar och böner för att skapa deras liv. En av de saker jag kommer ihåg mest var när vår familjs bil gick sönder. Min pappa sade att hans nya bil skulle bli en Ford Pinto.”

”Pappa gick till närmsta leksaksaffär och köpte en leksaksmodell av en Ford Pinto som han också målade brun eftersom han ville ha en brun Ford Pinto. Han satte denna bilmodell på vår tv, tog med mig och min lillebror till tv:n. Vi satt en stund framför tv:n varje dag och pappa bad  hela familjen att visualisera att en verklig Ford Pinto stod på uppfarten till familjens hem. Han bad oss också att visualisera hur det skulle vara att sitta i bilen, hur den skulle lukta, att höra dess motor. Vid den tiden så hade familjen ingen aning om hur de skulle betala för en bil. Två månader senare så ägde vi en Ford Pinto.”

 

VILL DU HA NÅGOT – VISUALISERA DET

Jag växte upp med trosföreställningen att om du vill ha något så se till att visualisera det.”

”Mina föräldrar kunde inte få barn så de gick till en kyrka och bad om att få en bön om ämnet. En månad senare så var min mor gravid med mig. När jag var liten och pratade om metafysik i skolan när så skakade mina klasskamrater på huvudet och suckade. Så jag höll det för mig själv el. endast med nära vänner och familj.”

”När jag var tonåring så rökte jag cigaretter för att vara cool men jag ville sluta. Jag tog upp problemet med min mor och vi gjorde böner över problemet och jag tappade helt sugen på att röka och lade således av med det.”

Jag brukar använda affirmativa böner såsom ”tack gud för att jag har en bra hälsa”.

 

FICK EN VISION OM HENNES LIVSUPPGIFT

”När jag var en ung mor så bad jag böner om att få veta vad som var mitt syfte i livet. Och varje gång jag gjorde det så fick jag visioner om mig själv när jag var på tv eller höll tal och lärde människor. För mig kändes detta helt främmande, för vad kunde jag göra? När man gör affirmationer och visualiseringar så behöver man inte veta hur man ska göra det, utan man följer de anvisningar som poppar upp. ”

”Jag bad en bön till gud och frågade hur jag skulle göra för att bli denna lärare. Jag fick på en gång tecken på vad jag skulle göra. Ett meddelande var: gå på collage, så jag började på collage. Jag utbildade mig till vägledare inom psykologi. Nästa guide jag fick var att börja skriva böcker. Detta kändes overkligt från början men jag accepterade det. Av någon anledning fick jag iden att jag skulle bil publicerad av bokförlaget Benton så jag började visualisera att så skulle ske. Min tredje bok blev publicerad av Benton och det gick till precis som jag hade visualiserat.”

Det räcker inte bara att tänka positivt, man måste följa och göra de steg som man blir anvisad att göra. Te.x. gå en kurs, ring upp någon, skriv ett brev.”

I vissa situationer har jag tvungit varit att avsluta relationen med folk efter som de är i ett offer tillstånd. De pratade bara om sina problem dag efter dag efter dag . Man blir påverkad negativt att umgås med folk som är offer och endast pratar oupphörligen om sina problem. Jag kände mig deppad av att umgås med dem och sedan började jag att bli likadan.”

 

SKAFFADE EN LIVSPARTNER GENOM AFFIRMATIONER

”Jag saknade en livspartner och jag började affirmera och visualisera på området. Då fick jag tecken som sa att jag skulle ta en kurs i yoga. Det var uppenbart att universum ville att jag skulle börja med yoga. Jag hade ingen erfarenhet av yoga. så jag satte igång med yoga och på den andra lektionen så träffade jag en man som sedermera blev min livspartner.”

”Man måste följa tecknen man får även fast det känns obekvämt.”

 

UNIVERSUM HJÄLPER DIG ATT UPPNÅ DINA MÅL

Den gamla dåliga energin på denna planet avtar. Den nya energin handlar om manifestering och samarbete. Och ju mer av oss som lär sig att manifestera våra visualiseringar, ju snabbare så kommer vi att få fred på jorden.
Den vision som jag har fått av planetens framtid är väldigt vacker. Visionen visar att vi
inte går till jobb som inte gagnar oss, vi spenderar inte pengar på värdelösa föremål som vi ej har nytta av, det blir mer självförsörjning och där man arbetar kollektiv för gemensamma saker. Och det sätt som vi uppnår detta är att lita på vår inre vägledning och samtidigt förstå att universum kommer att hjälpa oss att uppnå de mål som vi vill uppnå.”

 

Metafysiker = Enligt Wikipedia så är metafysik: ” Metafysik handlar om sådant som vi inte kan uppfatta med våra sinnen, som finns bortom det fysiska. Andra frågor som har behandlats inom metafysiken är Hur är naturen beskaffad?, Finns Gud?, Vilken är människans plats i universum?

Manifestera = att något manifesterar sig innebär att det dyker upp. Exempel. Om du har tänkt att köpa en bil och drömmen en dag besannas så kan man säga att din dröm/ambition att köpa en bil har manifesterat sig. Du har med andra ord skaffat dig en bil.

Visualisera = Att visualisera innebär att man ser något i sitt sinne som om man redan har uppnått det målet. Om du visualiserar att du har vunnit en tävling så upplever du just den stunden i ditt sinne – du visualiserar händelsen.

Affirmation = En affirmation är ett positivt påstående som du säger om dig själv eller en positiv tanke som du tänker. Även affirmationer ska sägas som om de redan har uppnåtts.

Referenser

Doreen Virtue hemsida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.