DONERA TILL EFF

dataskyddsförordningen GDPR_EU_general data protection regulation_personuppgiftslagen_pul_storebror_
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

DONERA TILL EFF

 

 EFF står för Electronic Frontier foundation och på deras hemsida står det bl.a:

”Electronic Frontier Foundation är den ledande organisationen i att försvara civila rättigheter i den digitala världen. EFF kämpar för användaranonymitet, yttrandefrihet och innovationer. EFF lever på donationer från er användare.”

FRIHET PÅ INTERNET.EFF fightas bl.a. mot amerikanska myndigheters övergrepp mot oss internetanvändare och dessa övergrepp verkar tyvärr vara hur många som helst. En sak som EFF gör är att bedriva domstolsprocesser mot  amerikanska myndigheter (se länk nedan). De bedriver i nuet processer mot framför allt NSA med tanke på att NSA bryter mot alla regler som går att bryta vad gäller integritet online.

Det var George  Bush som gav klartecken till NSA att bedriva den verksamhet som de gör idag med massövervakning. Detta skedde i kölvattnet efter 9/11. ”Kampen mot terrorismen” hade börjat. En kamp som blev en terrorism i sig självt.

Man kan göra donationer till EFF. Dessa donationer går till kampen för frihet på nätet. Jag själv donerade en liten summa häromdagen eftersom jag ville bidra till friheten på internet. Om du vill kan du t.ex. använda Paypal för att donera, vilket är ett enkelt sätt att betala på nätet.
 
Det senaste jag läste om amerikanska myndigheters övergrepp är att de vill att krypterade tjänster  skulle förbjudas.

 

USA VILL FÖRBJUDA KRYPTERING

ÖVERGREPP. Kryptering är den funktion som gör att endast du och den du kommunicerar med kan läsa innehållet. FBI och andra amerikanska tvivelaktiga myndigheter  vill nu att kryptering ska förbjudas. En av sakerna som startade denna debatt om kryptering var att Apple krypterade sina Iphones vilket innebär att vare sig Apple eller USA:s myndigheter  kunde avläsa datan.

Detta gillade inte FBI eftersom de  vill spionera på allt och alla. FBI:s director James  Comey försöker nu bearbeta kongressen att förbjuda kryptering. James Comey vill att amerikanska myndigheter ska få en bakdörr till varje telefon eller applikation som använder kryptering. James  Comey menar att kryptering borde förbjudas eftersom den gör FBI:s undersökningar svårare. James Comey använder även klyscha #2 nämligen att det blir lättare att bearbetat hotet från IS om kryptering förbjuds. James Comey säger att ”kryptering hotar att ta oss till ett väldigt mörkt ställe” (talar han om sitt eget samvete?).

Även premiärministern i England – David Cameron – försöker lagfästa att techföretag såsom Apple, Google och Microsoft ska ge tillgång till krypterade data.

 

AMERIKANSKA MYNDIGHETER VILL ÖVERVAKA OSS ALLA

U.S  NIGHTMARE. De amerikanska myndigheterna utövar som bekant illegal övervakning och avlyssning globalt. USA:s myndigheter har inga som helst planer på att lägga av med sin verksamhet och därför attackerar de nu krypteringsteknologin. Som vanligt används terrorism som argument för att skapa ett storebrorssamhälle där alla övervakas.

En sådan kommentar kommer bl.a. från drönarkonungen och CIA-chefen John Brennan efter Parisattackerna:

”There are a lot of technological capabilities that are available right now that make it exceptionally difficult, both technically as well as legally, for intelligence and security services to have the insight they need to uncover it … And I do hope that this is going to be a wake-up call.”

” Det finns många teknologier som gör det svårt för oss myndigheter att utöva våra säkerhetsarbeten. Jag hoppas att Parisattacken kommer att bli en väckarklocka för detta.”

Även stridspitten och senatorn John McCain arbetar hårt för att kryptering ska förbjudas. Han säger till the Guardian:

”In the Senate Armed Services [Committee] we’re going to have hearings on it and we’re going to have legislation,”

 Senatorn Dianne Feinstein sade:

” Om terrorister använder kryptering i sina konspirationer, så borde det vara möjligt att ha tillgång till informationen”.

 

ÄR AMERIKANSKA KONGRESSEN KORRUMPERAD?
 

Jag brukar läsa artiklar om techföretag i USA, amerikanska myndigheter och kongressen och det är en väldigt nedslående läsning. Den amerikanska kongressen bifaller mer eller mindre regelbundet lagförslag som innebär ett hot mot privatlivet online. Är den amerikanska kongressen korrumperad?

 

Referenser

The Guardian. John McCain and encryption

EFF:encryption

CNSS kämpar för frihet på internet

Foto: bookdio flickr  (attribution 2.0 licence).

 

Kommentera