Datalagringsdirektivet har blivit ogiltigförklarat av EU-domstolen

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Vad är datalagringsdirektivet? Datalagringsdirektivet är ett direktiv från EU att alla  internet- och tele operatörer  ska spara sina kunders trafikdata  (surfvanor, deras mail, data om deras telefonsamtal, deras sms och deras positionering i samband med telefonsamtal.  Ett storebrorsdirektiv med andra ord.  EU-domstolen har nu ogiltigtförklarat datalagringsdirektivet  (sensation!). Tele 2 vill nu att den svenska regeringen upphäver den lagstiftning som stödjer datalagringsdirektivet.

POST-OCH TELE STYRELSEN TÄNKER INTE INGRIPA MOT OPERATÖRER SOM INTE SPARAR SINA KUNDERS DATA
PTS som är den myndighet som har ansvaret för detta tänker inte vidta några åtgärder mot operatörer som slutar lagra kunddata säger Göran Marby som är Generaldirektör på PTS.  Vid ett pressmöte i Riksdagen sade Beatrice Ask att den information som samlas in är viktig för brottsbekämpningen, och att även detta måste vägas in i bedömningen.

ÄR DET GUDS MIRAKEL?
Man ska ju inte ropa hej förrän man är över bäcken men nu måste jag erkänna att det här var välkomna nyheter. Datalagringsdirektivet var ju ett brott mot integriteten.
Fortsätt nu på samma väg så ska det nog gå bra.  Vem ska Säpo nu gå runt och hota? Dags för Beatrice Ask att bita i det sura äpplet.

 

 Är du intresserad av huskurer kan du spana in följande sida: 

 http://www.huskurer.net/

 

1 Comment

Kommentera