CHOCKHÖJNINGAR AV HYRAN I HUSBY

124 total views, 1 views today

 Nya chockhöjningar av hyror för hyresrätter väntar i Husby. Den nyliberala politiken i Sverige sätter sina spår.

9/10-2016
I NYLIBERALISMENS SPÅR. Flytta inte till Husby – om du nu inte vill betala en svindyr hyra. För några år sedan så gjorde Svenska bostäder en renovering i Husby. Tack vare Husbybornas kamp så blev inte hyreshöjningen så chockartad som den kunde ha blivit (Svenska bostäder försökte höja hyran rejält). Hyresgästerna förhandlade fram en mer rättvis hyreshöjning.

En del av Husbys hyresrätter såldes ut av Svenska Bostäder 1998. I nuläget ägs dessa av fastighetsbolaget D. Carnagie. D. Carnagie ägs i sin tur av det amerikanska fastighetsbolaget Blackstone. Vad D. Carnagie gör är att de renoverar en lägenhet och sedan dubblar de hyran. Materialet de använder är billigt material från Kina och de använder låglöneslavar från Polen för att utföra arbetet (EU:s ”fria rörlighet”).

NYA HYRESHÖJNINGAR I HUSBY

Nu är det på gång hyreshöjningar i Husby igen. Denna gång kommer Husbyborna att få kämpa. Ägaren är ett riskkapitalbolag från USA vid namn Blackstone. I Sverige är det företaget D. Carnagie som äger en del av lägenheterna i Husby. Och D. Carnagie ägs till viss del av Blackstone. Nu gör D. CArnagie ett slarvjobb till renovering. Sedan vill de dubbla hyran för detta jobb.

 

HYRESRÄTTER SÄLJS UT I SNABB TAKT  

Det känns tragiskt när våra politiker säljer ut allmännyttan. Det säljs nämligen väldigt mycket hyresrätter nuförtiden till privata fastighetsvärdar. Det verkar som om nyliberalismen har förankrat sig i Sverige. I och med detta samt att det har skett avregleringar så blir situationen mer osäker för hyresgäster. Farbror staten är i behov av pengar (som antagligen går till den massinvandring som de själva skapade).   Med frihandelsavtal som TTIP och CETA så skulle sådana här hyreshöjningar kunna bli en rutin.

Det kan bli väldigt dyrt med boende om vi hyresgäster inte säger ifrån. Det lär väl bli en hel del fajtande för oss hyresgäster i framtiden nu när fastighetshajar har fått blodad tand. Detta är resultatet av privatiseringar.

 

Referenser

Internationalen: hyreshöjningar i Husby

Share

Kommentera