CHOCKHÖJNING AV HYRAN I SUNDBYBERG

17/10-2016

I februari 2015 så gav Svea hovrätt rätt till fastighetsbolaget Wåhlin att chockhöja hyran med 80 % i Sundbyberg.

NYLIBERALISMENS FRAMMARSCH. Fastighetsbolaget Wåhlin som äger ett antal hyresrätter i Sundbyberg ville tjäna mer pengar. De bestämde sig för att höja hyrorna i Sundbyberg med 80 % efter att de har renoverat lägenheterna. Ärendet togs upp i Svea hovrätt och hovrätten slog fast att hyreshöningen var rimlig. Motiveringen var att Sundbyberg är lika attraktivt som Södermalm eller Kungsholmen. Därför är det ok att höja hyrorna till absurda nivåer.

Den politiskt korrekta Svea hovrätt har tittat på tillgången på affärer, kommunikationer och restauranger och kommit fram till att sumpan ligger på samma attraktionsnivå som Kungsholmen och Södermalm. Svea hovrätt var också så pass vänliga att de skapat en ny definition av begreppet ”ort”. Svea hovrätt har nu bestämt att hela Stockholmsområdet ska ses som en och samma hyresmarknad. Kommungränserna spelar ingen roll längre.

Kapitalisterna i organisationen Fastighetsägarna välkomnar den hutlösa domen. Reinhold Lennebo – vd för Fastighetsägarna – säger:

– Detta är ett steg i rätt riktning mot en mer rättvis hyressättning i olika mer eller mindre sammanlänkade regioner. En prisbildning som bättre speglar konsumenternas värderingar kommer nu att förenklas (?).

JANNES KOMMENTAR
Denna dom kan vara prejudicerande och således leda till höga hyreshöjningar i hela Stockholm. Tack för den Alliansen. Om du vill läsa en solskenshistoria var gäller hyresgästens kamp mot Goliat så ska du läsa om kampen om Pennygången.

To be continued….

 

Referenser

Stockholmdirekt: Förvaltaren vill chockhöja hyran

Sveriges Radio: hyreshöjning i Sundbyberg

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.