BUSET BESTÄMMER ÖVER SVENSK POLIS

DO YOU LIKE THE BLOG? PLEASE MAKE A DONATION.

26/5 2016

Jag brukar titta lite på tv om svensk polis och hur de handskas med stökiga områden. Det förekommer ju som bekant stenkasting, påtända bilar, hot m.m. i vissa områden. Brandkåren och andra råkar ut för stenkastning. Uppdrag granskning följde med några poliser till ett stökigt förortsområde och filmade. Och vad får man se: kriminella kaxiga typer som hotar polisen mitt framför kameran och polisen verkade inte göra någonting alls.

Någon dag senare så ser jag på tv hur en polisman sitter i tv och beklagar sig hur jobbigt polisen har det i vissa områden. Polisens lösning ang. dessa problemfyllda områden skulle vara  gå ”till fots” istället för att komma med blåljus. Man skulle ”tala” med medborgarna.
 

Jag såg tidigare ett reportage om Rinkeby där en polisman sade åt ett tv-team att polisen skulle dra sig tillbaks eftersom invånarna på orten kunde känna sig ”provocerade” av polisens närvaro.

Only in Sweden.  Förvisso är det lätt för mig att sitta på åskådarläktaren och klaga på polisen men nog blir man förvånad över den taktik som svensk polis använder. Det är ganska uppenbart att polisen låter buset bestämma över territoriet. Borde det inte vara tvärtom? Tydligen så får inte polisen ta i med hårdhandskarna eftersom det kan ”provocera”. Vi får väl anta att polisen har fått order uppifrån om att ”inte vara så hårda i utsatta områden”  områden. Det stämmer ju bra med den pk-ism som råder i detta land. Det rimmar också bra med polischef Dan Eliassons filosofi – en filosofi som går ut att ha sympati för gärningsmannen istället för dess offer.

”Stackars våldtäktsman, vilka hemskheter ska han inte ha fått uppleva i sin barndom”. (påhittat citat av mig men som ändå inte är så långt från Dans egna kommentarer, när mordet på en svenska skedde på ett asylboende).

Lösningen skulle givetvis vara att sätta in lag och ordning i ett område och inte låta buset bestämma. Kommer vi få se det i pk-Sverige? Troligtvis inte.

Referenser

Erixon: svensk polis

Kommentera