BREV TILL RIKSDAGEN ANG. VÄRDLANDSAVTALET

nato_värdlandsavtalet_sverige_sweden_host nation support_kritik_riksdagen_omröstning
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

KONTAKTA RIKSDAGSLEDAMÖTER ANG. VÄRDLANDSAVTALET

9/12 2015

USA DOMINANS. I mars så ska Sveriges riksdag rösta om värdlandsavtalet. Vad är då värdlandsavtalet? Värdlandsavtalet är ett avtal mellan Sverige och Nato som gör Sverige så nära medlem i Nato man kan bli, utan att vara medlem. Om värdlandsavtalet skrivs under så är steget till medlemskap i Nato väldigt litet. Det som är riktigt fult gjort av riksdagens politiker är att det inte har varit någon debatt om värdlandsavtalet. I princip har allt skett i smyg och uppenbarligen är riksdagens syfte att smyga in i Sverige i Nato. Du kan läsa mer om detta här.

Värdlandsavtalet innebär bl.a.

1. Innebär att  Nato får placera ut trupper och etablera ett högkvarter i Sverige – både i fredstid och krigstid.

2. Nato får också bedriva strid och gå till attack mot ett annat land från svenskt territorium.

3. Värdlandsavtalet innebär också att Nato har rätt att föra in vilka vapen de vill i Sverige – inklusive kärnvapen.

 4. Natos soldater kan inte heller dömas för brott som begåtts i Sverige; inkluderat krigsbrott som begås i andra länder om Nato har bas i Sverige

5. Nato och USA får även tillgång till Sveriges metadata, dvs. infrastruktur, kapacitet etc.

nato_värdlandsavtalet_host nation support_sverige_sweden_war_riksdagen
Nato gillar att bomba för att få fred. Personligen vill jag inte ha Nato i Sverige och jag vill ha en folkomröstning om värdlandsavtalet.

Sverige har ett 24 000 kvadratmeter stort militärt övingsområde som liggeri Västerbotten och heter NEAT. NEAT står för North European Aerospace Testrange och där brukar Nato och USA göra militära övningar. Bl.a. så har USA övat med sina legendariska B 52 bombplan på Neats  område. 

Omröstningen om värdlandsavtalet borde egentligen vara en folkomröstning eftersom det är ett så stort steg för Sverige. Men icke, i mars 2016 så ska RIKSDAGEN rösta om värdlandsavtalet ska bliv verklighet eller inte. Och tyvärr så är majoriteten av riksdagsledamöterna pro-Nato. Inte mycket till demokrati här inte.

Själv har jag börjat maila riksdagsledamöterna och jag ber dem rösta nej till värdlandsavtalet. Om inte du heller vill ha amerikansk militär på svensk mark så rekommenderar jag dig att agera.

(P.s. när man skickar ett mail till riksdagsledamöter så är det formatet: förnamn.efternamn@riksdagen.se)

Följande text har jag börjat skicka till riksdagens ledamöter:

Käre riksdagsledamot,

År 2016 så kommer riksdagen att rösta om Sverige ska skriva under värdlandsavtalet med Nato. Inte nog med att hela processen avsiktligt har tystats ned av Natoanhängarna i riksdagen, nu försöker dessa att smyga in Sverige i Nato, utan en egentlig debatt om ämnet och utan en folkomröstning.

Lyckligtvis är inte alla av er riksdagsledamöter pro-Nato, utan de finns de som inte vill att värdlandsavtalet skrivs under. Jag är glad för det, men jag är tveksam om dessa anti-Nato ledamöter är tillräckligt många för att få fram ett nej i omröstningen 2016? Läser man skvallerpressen så verkar det som om majoriteten av riksdagsledamöterna är pro-Nato; och det gör mig orolig.

Om värdlandsavtalet godkänns så får vi Nato och USA:s militär på svenska mark; det är inte positivt.

Anledningen till att jag inte vill ha Nato/USA:s militär på svensk mark är att USA är en krigsmaskin och Natos närvaro i Sverige kommer endast att öka spänningen i Europa. Några andra  argument till varför jag itne gillar värdlandsavtalet:

Värdlandsavtalet innebär att  NATO får placera ut trupper och etablera ett högkvarter i Sverige – både i fredstid och krigstid.

NATO får också bedriva strid och gå till attack mot ett annat land från svenskt territorium.

Värdlandsavtalet innebär också att NATO har rätt att föra in vilka vapen de vill i Sverige – inklusive kärnvapen.

NATOs soldater kan inte heller dömas för brott som begåtts i Sverige; inkluderat krigsbrott som begås i andra länder om NATO har bas i Sverige

Nato och USA får även tillgång till Sveriges metadata, dvs. infrastruktur, kapacitet etc.

Det som jag ber er att göra är att a) starta en offentlig debatt om värdlandsavtalet och b) ha en folkomröstning om Sverige ska tacka ja/nej till värdlandsavtalet.

Hälsningar

Jan 

 

Motion till riksdagen att återkalla värdlandsavtalet

Foto wikimedia

1 Comment

Kommentera