Gästblogg: Bra kommunikation kan skapa underverk

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Pusha

 

BRA KOMMUNIKAATION KAN ÅSTADKOMMA UNDERVERK
 
En kväll  för inte så länge sedan satt jag på buss 52 från Göteborgs Centrum för att åka hem. Vi var bara tre passagerare. Två unga tonårstjejer längst bak och jag i mitten av bussen. På en hållplats stiger det på en man i 50-års åldern klart påverkad av alkohol, Han sätter sig mittemot tjejerna bak i bussen och börjar tämligen omgående att högt kommentera tjejerna. Han kommenterarderas ålder, utseende, bröst och jag vet inte allt. Jag ser på tjejerna hur de lider och jag reser mig och går bak i bussen och säger till mannen:

”Du, jag tycker inte om vad du håller på med. Var snäll och sluta genast med dina kommentarer om flickorna.”

Han tittar på mig och säger:

”Det skall du skita i, det berör väl inte dig.”
”Nej, men det berör flickorna och därför berör det mig förstår du” svarar jag.

Han blir nu direkt otrevlig även mot mig och kommer med sexuella anspelningar om mig och tjejerna. Då får jag nog. Jag ser att vi närmar oss en hållplats där bussen skall stanna och jag säger:

”Jag skulle vara mycket tacksam om du skulle vilja kliva av bussen här vid hållplatsen, Tack”

Mannen blev så förvånad över det bestämda men ändå artiga sättet jag sade detta på att det enda han fick ur sig var:

”Va?”

Jag upprepade uppmaningen och lade till:


”Tack så mycket!”

Detta förvånade honom så mycket att han faktiskt reste sig och gick mot utgångsdörren och när bussen stannade började han gå av bussen.
I det läget ropar jag efter honom:

”Tack så mycket!” 

varpå han tittar mycket förvånat på mig och går av bussen. Flickorna tackar mig för hjälpen och var  lite förvånade att han hade lytt mig och gått av bussen. En av flickorna kommenterar händelsen på ett helt korrekt sätt när hon säger:

”Med bra kommunikation kan man göra stora underverk.”.
Hon hade fattat hur viktig kommunikation är.För hon har ju helt rätt:
Med bra kommunikation kan man åstadkomma underverk.
 
Thomas Arvidson

Kommentera