DIANETIK-METODEN

depression_diagnos_bota
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

KAN MAN BLI KVITT EN DEPRESSION?

5/4 2015

Går det att bli kvitt en depression eller är det något man får leva med resten av livet?  Det finns många metoder där ute som tar upp ämnet depression och hur den ska hanteras.  Själv använder jag som sagt Dianetik-metoden. Dianetik-metoden är inte nödvändigtvis designad för att behandla/hantera depressioner men Dianetikens syfte är mental förbättring och således hamnar även depression inom Dianetikens omfång.

 

PSYKISK OHÄLSA, NEUROPSYKIATRISKA FUNKTIONSHINDER, ETC

Idag pratas det mycket om depression, neuropsykiatriska funktionshinder, psykisk ohälsa etc. Det finns ”experter”, grupper, psykiatriker, psykologer , Socialstyrelser som inte pratar om annat än just detta. Vi har saker såsom antidepressiv medicin, KBT och liknande saker som säger att de syftar till att komma till rätta med saker såsom t.ex. området depression.  Det finns ett stort utbud av metoder.

VAD ÄR EN DEPRESSION?

Nu ska jag inte bli komplex och börja låta som en psykolog eller psykiater men enkelt förklarat så kan man säga följande om depression: symtom på en depression kan helt enkelt  vara nedstämdhet, orkeslöshet, känslor av meningslöshet, ångest och liknande saker. Man behöver inte vara en utbildad psykolog med ett fejkat diplom på väggen för att förstå vad en depression är. Symptom för en  depression kan också uttrycka sig såsom sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter, minskad livslust etc.

 

DET KRÄVS ENGAGEMANG ATT BEARBETA EN DEPRESSION

Själv använder jag som sagt Dianetik-metoden. Jag personligen har inte ”botat” någon från deras depression med Dianetik men det behöver ju inte betyda att Dianetik inte fungerar mot just depressioner. Det som behövs i första hand från en person  som vill använda Dianetik för att komma till rätta med depressionen är villighet och tid. Personen måste vilja satsa på Dianetik-terapin och man bör nog inse att det kommer att ta den tid det tar.

 

dianetik_session_terapi_l ron hubbard
En Dianetik-session med ett instrument som kallas e-meter. Dianetik-metoden utvecklades av L Ron Hubbard.

 

BARBARISKA METODER FÖR ATT BEHANDLA DEPRESSIONER

Vilka andra metoder finns det idag när det gäller att ”behandla” depression? Vi har den fruktansvärda metoden som kallas ECT – electroconvulsive therapy vilket givetvis inte är annat än legitim hjärntvätt. Vi har antidepressiv medicin  och det enda det antidepressiva läkemedlet gör är att bedöva personen – med en massa allvarliga biverkningar som följd.
Tyvärr så är hela samhället idag – mer eller mindre – inställd på psykiatriska lösningar på mentala problem. Detta är beklagligt eftersom psykiatriker skapar mer problem än lösningar. Om man tittar på myndigheter såsom Socialstyrelsen och landsting så pratar de bara om att ge amfetamin till barn och elchocker till vuxna. Det finns  alternativa metoder som jag tror kan vara bra mot depression men jag är  inte expert på dessa metoder.

 

VAD ORSAKAR EN DEPRESSION?

Vad är det egentligen som orsakar en depression? Svaret du får beror på vem du frågar. När det gäller Dianetik så brukar vi säga att en depression orsakas av händelser som finns registrerade i det reaktiva sinnet. Ordet ”reaktiv” kan definieras som ”oförnuftigt eller irrationellt beteende”.  Det reaktiva sinnet är ett undermedvetet sinne som ställer till problem för en person och i detta sinne hittar man orsaken till depressionen.
Utan att gå in på teknikaliteter så beror depressioner på händelser i det förflutna som en person har varit med om och dessa händelser påverkar personen i nuet.  Exakt vad som orsakar en depression skiljer sig från individ till individ. Det finns inte bara ett svar

 

DEPRESSIONER OCH MEDICIN/LÄKEMEDEL

Tyvärr så är det så att idag tror folk på vad myndigheter och psykiatriker säger om depression och medicinering. Den vanligaste lösningen i dagens samhälle vad gäller depression är antidepressiv medicin/läkemedel med namn som t.ex. Zoloft, Oralin, Cymbalta, Efexor, Citalopram, Mirtazapin, Sertralin för att nämna några läkemedel mot depressioner. SSRI är den grupp av läkemedel som i första hand används mot depression vid en diagnos.

 Psykofarmaka kommer aldrig att göra en person fri från sin depression men han kommer dock att bli en livslång kund till läkemedelsindustrin. Psykofarmaka – såsom t.ex. antidepressiv medicin –  bedövar personen mentalt och gör inte så mycket mer än så. Man blir inte kvitt sin depression genom att lägga ett lock över depressionen.  Möjligtvis så upplever man en artificiell ”frihet” från depressionen men den lyckan kommer inte att vara långvarig. Precis som med vanliga gatudroger så har antidepressiv medicin biverkningar men framförallt så är antidepressiv medicin artficiell.  Och depressioner beror inte på en kemisk obalans. Kemiska obalanser får du när du för in psykofarmaka i systemet.

Det bästa en person kan göra är att sluta med den antidepressiva medicinen/läkemedlet. Här gäller det dock att avsluta med psykofarmakan på rätt sätt eftersom om man avslutar medicineringen abrupt så kan biverkningarna bli starka. Regel nummer ett är alltså att trappa ned på medicineringen gradvis. Fråga en läkare eller någon kunnig person om du är osäker

Viktigt att nämna är att Dianetik och psykofarmaka inte  går ihop.

 

ATT BLI KVITT EN DEPRESSION MED HJÄLP AV DIANETIK

Vad man gör i Dianetiken för att bearbeta depressioner är att undersöka det reaktiva sinnet och utplåna de händelser som orsakar depressionen. Dessa händelser kommer därefter inte att besvära personen och en lättnad kan uppnås.  Kan man bli kvitt en depression med hjälp av Dianetik? Ja det tror jag faktiskt men det kommer att kräva arbete.

Köp Dianetik-dvd:n av mig eller kontakta mig för en kostnadsfri session.

 

 DIANETIK FAKTA

Dianetik utvecklades av amerikanen L ron Hubbard och boken ”Dianetik – den moderna vetenskapen om mental hälsa” publicerades i maj 1950.

Foton

deprimerad – foto från Pixabay
Dianetik-session. Foto Scientology.org

 

Kommentera