Billig tandvård

Tycker du att det är dyrt att gå till tandläkaren? Jag håller med dig. Högkostnadsskyddet börjar inte gälla förrän vid 3 000 kronor och det kan ändå svida dyrt i pluskan (plånboken) även fast man får subvention. Själv hade jag lite tur och fick tipset om att tandläkarhögskolan i Huddinge ibland tar in patienter som eleverna får öva på.

Jag satt och ojjade mig inför en polare om att jag var tvungen att gå till tandläkaren. Jag ojjade mig både för själva behandlingen men lika mycket för vad tandvården skulle kosta för min plånbok. Då kläcker polaren ur sig: ”Själv har jag gått hos tandläkarhögskolan i många år, det kostar bara 150 kr per gång -oavsett vilken behandling du får”.

150 spänn per gång, det lät för bra för att vara sant. Hur som helst så började jag kolla upp det hela och det är inte bara att knalla in på tandläkarhögskolan och begära service utan det finns vissa regler. För det första så måste man ansöka om att bli patient och det gör man under en viss dag och vecka i januari varje år. Efter denna vecka/dag så går det inte längre eftersom de bokar upp för hela året.

Sedan så tar de inte emot vem som helst. Har du felfria tänder så lär de knappast behöva dig eftersom de får så lite att göra. Har du för mycket problem med tänderna så kommer de hänvisa dig till en tandspecialist. Jag tror att det bästa är om man har lite lagom problem med tänderna. Jag hade problem, jag hade bl.a. en tand som det lossnade delar från och det var nästan bara rötterna kvar av tanden.

Hur som helst så började jag maila tandläkarhögskolan och till slut så lyckades jag komma dig i januari och blev inskriven. Och precis som polarn sagt så kostar det bara 150 kr per gång oavsett vad man gör. Jag har varit där fyra ggr nu och jag kan inte annat än tacka för att jag upptäckte denna chans. 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.