BANK VÄGRADE GE KUND SINA EGNA PENGAR

1 total views, 1 views today

 

 

14/9-2016
Den engelska banken HSBC vägrade bankkund ta ut sina besparingar eftersom banken inte tyckte att bankkunden inte gav en tillräckligt bra förklaring vad han skulle använda pengarna till.

BANKERNAS MAKT. För något år sedan så gick Stephen Cotton till sin bank som heter HSBC och ville ta ut 7 000 pund. Pengarna skulle han betala till sin mor som han var skyldig. Men banken nekade Stephen att ta ut sina pengar eftersom de ansåg att han inte hade en tillfredställande förklaring till vad han skulle använda pengarna till. Banken ville ha ett brev från hans mor som bevisade att pengarna skulle gå till henne.

Till slut fick han ut 3000 pund men han blev stoppad att ta ut mer pengar samma dag.

Banken hade implementerat dessa regler nyligen och banken sade att de hade ingen skyldighet att informera sina kunder om det.  Stephen Cotton har varit bankkund hos HSBC i 28 år och har inte haft några problem före denna händelse.

En annan kund vid namn Peter ville ta ut 10 000 pund från samma bank. Pengarna skulle gå till hans son och även till en resa. Han pratade med banken och de ville att han skulle visa upp bokningsuppgifterna för hans resa för att han skulle få ta ut pengarna.

En annan bankkund till HSBC ville ta ut kontanter till att betala en byggare. Banken tvingade henne att visa byggarens offert (prisuppgifter).

Banken HSBC säger:

”Vi frågar kunderna vad deras syfte med uttaget är när vi tycker att uttaget känns ovanligt och inte överensstämmer med tidigare vanor. Vi brukar även fråga efter bevis på vad pengarna är till för. Vi har ett ansvar att skydda våra kunder och att minska ekonomiska brott.”

BEGRÄNSA BANKERNAS MAKT

Vi ser mer och mer restriktioner vad gäller bankerna och våra pengar. I Sverige försvinner bankomaterna och banker som hanterar pengar blir färre och färre. De summor som vi får ta ut minskar årligen. Går du till banken och gör en transaktion som är ”ovanlig” så måste du svara rätt på bankens frågor för att få göra transaktionen. Det som sker är alltså att de privata bankerna håller på att ta stryptag på oss bankkunder.

Varför gör bankerna så? Ett syfte är att bankerna inte tjänar pengar på kontanter. Ett annat syfte är kontroll. Om vi i Sverige endast får digital valuta och kontanterna försvinner (kontantlöst samhälle) så kommer bankerna att dominerna efter behag. Kom ihåg att bankern såsom Nordea, Swedbank, Handelsbanken osv. är privata banker. De är företag som styrs av personer som vill göra vinster (och till råga på allt så får vi skattebetalare betala notan när bankernas svindlerier misslyckas).

Kollar man på banksystemet globalt så är det samma visa. Privata banker har skapat ett spindelnät över hela planeten och dessa privata banker kontroller och manipulerar länders valuta. Deras system går ut på att skuldsätta oss. Bankerna skapar pengar ur tomma intet, lånar ut dem till oss. Kan vi inte betala så tar de våra villor. Banken förlorar aldrig, de hade inte ens pengarna från början.

Det pågår ett krig mot kontanterna globalt sett. Anledningen är att de vill ha kontroll över oss medborgare. De vill skapa ett storebrorssamhälle där bankerna är gudar och den som inte lyder får sitt konto avstängt.

Bankerna i Sverige har således på tok för mycket makt och vi måste kräva av staten att denna makt minskas. Vi har rätt att få betala med kontanter och vi har rätt till tillgång till bankomater.
 
 
Referenser

Daily Mail: Stephen Cotton and HSBC

SvD: Bankernas makt

 

Share

Kommentera