AURORA 17 – GOTLAND I FOKUS

1,948 total views, 15 views today

Juni 2017

I september så drar krigsövningen Aurora 17 igång i Sverige. Amerikanarna har starkt intresse av Gotland med tanke på dess strategiska läge. Och med amerikansk militär på svensk mark så ökar chansen att Sverige dras in i USA:s krigsplaner.

I september 2017 så drar krigsövningen Aurora 17 igång. 20 000 soldater kommer att vara inblandade. Krigsmakten USA kommer bl.a. att ha 1000 militärer på Gotland. Gotland kommer att få besök av amerikanska terrängbilar, attackhelikoptrar, obemannade drönare och jagare från US Navy. Gotland är nämligen av vikt för USA. Den amerikanska armegeneralen David Perkins säger:

Gotlands läge och den säkerhet som svensk militär förser ön med är extremt viktigt. Inte bara för Sverige utan även för den här delen av världen. Ön är en grundbult inte bara för Östersjön utan den ger även tillgång till Nordatlanten.

 

RYSK VS. AMERIKANSK AGGRESSION

Dagens Nyheter skriver också att USA är ”oroliga” över Rysslands upprustning samt Rysslands annektering av Krim. Därför har USA och Nato varit snälla nog att skicka truppstyrkor till Natoländerna Estland, Lettland, Litauen och Polen.

Tack vare att Peter Hultqvist skrev under värdlandsavtalet med Nato så kommer nu dessa länder att få access till Sverige. 

Peter Hultqvist är givetvis glad över att försvarsövningen Aurora blir av. Stefan Löfven säger att det är jätteviktigt att vi samarbetar med USA.

KRIGSHETSEN MOT RYSSLAND

Den som hängt med i debatten vet att det är ett spänt läge mellan Ryssland och USA/Nato. USA flyttar fram sina positioner och har många militära baser i flera länder längs Rysslands gränser. Det sista Obama gjorde innan han lämnade Vita Huset var att skicka en drös trupper och material till Natoländer i Europa. Samtidigt påstår USA att det är Ryssland som agerar aggressivt. Det kan hända att USA skapar en false flag attack och sedan så är striden igång (USA är duktiga på att skapa false flag attacker).

Här i Sverige har vi personer såsom Peter Hultqvist, Stefan Löfven, Hans Wallmark och Gunnar Hökmark – för att nämna några – som kör med samma antiryska linje. Man pratar om ‘Rysslands aggression’, ‘Putins annektering av Krim’ osv. Det är uppenbart att dessa personer har fått sitt manuskript från USA. Det är lätt att vara kaxig om man har Nato i ryggen.

I USA ser vi propaganda från personer såsom John McCain som verkligen skulle älska ett krig mot Ryssland. USA:s gammelmedia kör ofta narrativ om ”Rysslands inblandning i president-valet 2016”. Egentligen handlar det om att krafter inom USA vill få bort Trump och fortsätta krigshetsandet mot Ryssland.

 krig, Gotland, USA, Nato, krigsövningen Aurora 17, terrängbilar, attackhelikoptrar, obemannade drönare och jagare, (värdlandsavtalet) ,påverkansoperationer, desinformation,bloggusa_irak_krig_aurora 17_peter hultqvist_gunnar hökmark_hans wallmark_moderaterna_medlemskap i nato

USA:S MILITÄRA BLODIGA HISTORIA

Det som USA:s militär har gjort de senaste decennierna är minst sagt brutalt. På falska grunder så har de ockuperat Irak, Libyen, Afghanistan och nu senast Syrien.
Man behöver inte vara professor för att förstå att USA vill dominera världen militärt. De krig som USA har varit inblandade i har resulterat i hundratusentals döda, tortyr, trakasserier, olagligt fängslande m.m. För att inte nämna de flyktingströmmar som finns i Europa. USA tar Nato till sin hjälp när de vill krossa ett land. Nu har USA siktet inställt på Ryssland och det är därför som vi ser demoniseringen av Ryssland i gammelmedia och av våra indoktrinerade politiker. USA:s militär har även siktet inställt på Sverige. Sverige har ett bra geografiskt läge – Gotland – som attraherar USA. Sverige kan bli ett nyttigt redskap i aggressionen mot Ryssland.

Peter Hultqvist har pratat om att värdlandsavtalet och dessa militära övningar ska göra Östersjön tryggare men i verkligheten är det givetvis precis tvärt om. Ju mer amerikanska soldater som finns på svensk mark, desto större fokus på Sverige från ryskt håll.

Skulle det kunna utbryta krig mellan USA och Ryssland. Kanske, kanske inte. Hitintills så har vi i Sverige sett på tv när USA har varit och krigat runt om i världen. Vi har mer eller mindre varit förskonade från dessa krig. Fast egentligen så har vi inte varit förskonade från USA:s krig eftersom vi har tagit emot de flyktingar som är resultatet av USA:s krigande. I och med Aurora 17 och värdlandsavtalet så har Sverige tagit ett steg närmare att bli delaktiga i USA:s krigande världen över.

Referenser

Dagens Nyheter om Aurora 17 och Gotland

 

 

Share

3 Comments

Kommentera