Att lindra ångest.

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

ÅNGEST
Som scientolog och som Dianetik-auditör så anser jag att all ångest härstammar från det reaktiva sinnet och det är detta sinne som bör attackeras om man vill behandla sin ångest.  Inom Scientologi så sysslar vi inte med piller, psykofarmaka, läkemedelsbehandling- överhuvudtaget eftersom vi anser att psykofarmakan bara bedövar en person men inte går till roten till problemet – och ofta förvärrar situationen.  Jag själv arbetar i Stockholm. Här kan du se CCHR dokumentärfilmer  om vår synpunkt på psykiatri och psykologi. Även fast jag tycker att dianetik  är den bästa lösningen så kan man ju ta en titt på vad som erbjuds för metoder vad gäller ångest. Här är en annan Sajt om ångest

ÅNGEST
Vad är ångest? Jag antar att vi alla har drabbats av ångesten  i mer eller mindre grad i våra liv. Hur definierar man ångest? En definition skulle kunna vara något i stil med: en stark känsla av oro eller olust, man upplever känslor som: oro, vånda, olust, utmattning, mental trötthet osv.  Ångest är en sinnesstämning och det handlar om negativa känslor. Man kan känna oro, man går omkring och känner sig överdrivet  orolig. Vissa kan känna yrsel när de har ångest. eller känna illamående. Många får ångest av t.ex. ensamhet (ganska naturligt givetvis). Depression och ångest kan följa tätt ihop.


Dianetik.

ÅNGESTENS FYSISKA KÄNNETECKEN – SYMPTOM
Ibland kan ångesten yttra sig fysiskt. Symtomen kan t.ex. vara huvudvärk, hjärtklappning, hög puls, svettningar man kan känna oron i hela kroppen och utmattning, Symptomen kan givetvis variera kraftigt från person till person men ovanstående tecken kan vara en fingervisning. Det finns många olika symtom.

ÅNGEST ALLMÄNT
Alkohol och droger kommer givetvis bara att göra ångesten värre. Man ska aldrig förlita sig på alkoholen när man mår dåligt.  Ångesten kan vara konstant eller oregelbunden. Vissa har ångest på morgonen och vissa får ångest på natten. Vissa får ångest av  kaffe och koffein.  Det finns många bloggar om ångest där det skriva om hur det är att leva med ångest. Jag vet inte vilken blogg som är populärast.  Jag tror att det enda jag kommer att blogga om ångest är på denna sida . Det finns även en förening för dem med ångestsjukdomar: ångestsyndromsällskapet. Det finns även sajten terapisnack.men sajten terapisnack är inget jag rekommenderar- det är samma gamla visa: allt ska lösas med pillerburken och mindre vetenskapliga metoder. En del tycker att Johannesört hjälper mot ångest.

ÅNGEST OCH MEDICIN
Hela ämnet mental hälsa har nu blivit överväldigat av psykofarmaka. (Eller kanske man skulle kalla det mental medicin?). Det finns t.ex. ångestdämpande medicin.  Det finns otaliga mediciner såsom t.ex.  cipralex, ritalin, citalopram, concerta, voxra, xanor, zoloft, zopiklan, zyprexa och zolpidem. Det finns antideppressiva och det finns  läkemedelsbehandling med SSRI. Det finns läkemedel och naturläkemedel. Kallas ofta ångestdämpande medicin. Kommer den att dämpa ångesten. Psykofarmaka och antideppressiva förstör mer än de hjälper och gör en person beroende.

ÅNGEST DIAGNOS
Inom psykologin och psykiatrin finns  benämningar såsom: social ångest, generaliserat ångestsyndrom (GAD generalized anxiety syndrom),  panik syndrom, social fob, panikattacker och  fobier. Pysykiatriker använder ofta DSM och LCD 10. DSM kryllar av diagnoser. Hjälper det att få diagnosen?  Det finns även tester man kan göra för att kolla om man lider av ångest. Dessa test finns på internet. Det finns även  benämningar  som t.ex. ångestattacker, panikattacker, tvångssyndrom, ångestsjudkomar, generell ångest och ångestsyndrom.Att gå till en psykiater för sin ångest är nog det sista jag rekommenderar. ECT och droger är deras modus operandi och det är en väg till skräpkorgen.


Marknadsföring av vansinne. En dokumentär film av CCHR .

BEHANDLING FÖR ÅNGEST
Det finns många olika behandlingsmetoder för ångest. Den behandling som jag rekommenderar är givetvis Dianetik. Det är nog det bästa tips eller goda råd som jag kan ge. Det pratas om att bota ångest eller att lindra ångest. Ångest och stress hör ofta ihop.

ÅNGEST TERAPI
Terapi är bra om det är rätt terapi och om det finns kemi mellan klient och terapeut. När det gäller ångest och terapi så finns det t.ex. psykologisk behandling. Man kan t.ex. få KBT (kognitiv beteende terapi) av en psykolog eller psykoterapeut. Det finns även psykodynamisk terapi och kraniosakral terapi och t.om. terapi online. Tyvärr är många av dessa nämnda terapimetoder rent skadliga. Psykologer verkar ha en förkärlek att sätta barn och vuxna på droger- Ritalin t.ex så dessa ideologier är inget jag rekommenderar.

ÅNGEST ALLMÄNA TIPS
Motion. Motionering är alltid stärkande oavsett ångest eller inte.
Hälsokost. (dvs. naturläkemedel, naturmedicin, kosttillskott och allt man nu kallar det) kan vara en bra grund.   Googlar man lite på ämnet så hittar man tips som t.ex. humle, fänkålste, kamomill-te, passionsblomma, rosenrot, johannesört, vitaminer och mineraler, vitamin B6 och B12, Omega-3, magnesium, kalcium, selen  för att nämna några. Örter kan vara värt att kolla upp. Hur mycket örterna hjälper får man prova sig fram.

SAMMANFATTNING
Jag rekommenderar som sagt Dianetik för detta ämne.  Psykiatrin och Psykologin kommer ge dig pillerburken som lösning och det är inte en lösning som håller om du frågar mig. Det bästa är att gå till roten med problemet och det kan man göra med Dianetik. Det kanske inte alltid är den lättaste vägen men det är en väg till sinnesfriskhet. ECT och droger är en väg till det rakt motsatta.

Kontakta mig idag!

 

 

2 Comments

  1. Kan denna metod utan medicinering fungera då man har haft väldigt svår ångest o socialfobi i tio års tid? Jag har inget emot mediciner och dom jag äter hjälper mig, men blir nyfiken på hur du jobbar och om det går att kombinera din behandling med nuvarande intag av medicin?

  2. Hej Emelie,
    Du frågar mig om denna metod kan fungera mot väldigt svår ångest och socialfobi. Mitt svar är: ja. Men å andra sidan måste du ochså övertyga dig själv om att den fungerar – annars kommer den aldrig att fungera.

    Hur jag jobbar. Jag jobbar som vilken terapeut som helst. Man köper auditering (dianetik-terapi) av mig och sedan bestämmer vi hur ofta vi träffas.

    Tyvärr är det omöjligt att kombinera dianetik med psykofarmaka.

    Mvh Janne

Kommentera