Barn, ADHD och mediciner

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

 I dagens Sverige – och på hela planeten för den delen – så pågår det en mass-diagnostiering av mentala åkommer. Inte minst barn och ungdomar är i skottlinjen. Anledningen är ganska uppenbar: diagnostisering är big business. Ju mer diagnoser som delas ut – desto större inkomst. Gladast av alla är läkemedelsbolagen som håvar in astronomiska summor och psykiatern och allmänläkaren hjälper gärna till att distribuera medicinen. 

NFP_ADHD:diagnoser

 AMFETAMIN-PREPARAT OCH DIAGNOSER

Idag får småungar starka mediciner, de får t.o.m amfetamin-liknande preparat (t.ex. Concerta och Ritalin). Vårt eget kära läkemedelsverk är den största reklampelaren av alla för att svenska barn ska bli pillerbrukare.  Hela cirkusen baseras på en pseudovetenskap som stavas p-s-y-k-i-a-t-r-i. Psykiaterns bibel vad gäller diagnoser heter DSMDiagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. I den boken finns en diagnos för varje person på denna planet.

NEUROPSYKIATRISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR

Idag pågår det som sagt ett ständigt sökande om våra barn har ”sjukdomssymptom”. Det börjas redan på vårdcentralen där föräldrar får fylla i papper och göra undersökningar för att kolla om barnet har eventuella ”symptom”. Skulle VC missa dig så så finns det lekis och dagis där personalen har fått ”utbildning” inom NFPneuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Skulle du ha otur att bli missad på dagis   så har du en ny chans i skolan där kuratorer och lärare spanar misstänksamt efter eventuella symtom. Och skulle ett symtom uppvisas så slussas du illa kvickt till kuratorn som kommer att hjälpa dig in i psykofarmakans underbara värld. Läkemedelsbolagen står och klappar händerna.

ATT ”UPPTÄCKA” BARNEN I TID/ATT FÅ EN DIAGNOS TIDIGT

Något det pratas mycket om nu är att ”upptäcka barnen i tid” eller att få en diagnos så tidigt som möjligt. Med andra ord – hur snabbt kan vi få ungarna till pillerburken. Detta öppnar givetvis dörren för mer ungar på piller. Bra jobbat, som om det skulle vara en hjälp för samhället att ungar börjar ta sinnesförändrande preparat. Kanske vi borde tacka ”underbara adhd” för sin strålande insats?  Kunskapskanalen är en kanal där jag ofta ser program som snackar om att ”få en diagnos så tidigt som möjligt”.  Där står förståsigpåare och propagerar för neddrogning i skolan. Får de provision för sitt arbete?

ÄR PSYKOFARMAKA  EN DÅLIG PRINCIP?

Personligen tycker jag att det är själva principen som är det sämsta med psykofarmaka (antidepressiva läkemedel, centralstimulantia, benzo) – man påverkar sig själv med kemikalier för att lösa ett mentalt  problem.  Kemikalier kommer inte att göra en lycklig och den ”bot” man eventuellt erhåller är artificiell. För att inte tala om biverkningar, kostnader och dylikt.

 

KMR. KOMMITTÉN MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

KMR startades 1969 av Scientologikyrkan och professor Thomas Szasz. KMR:s syfte är att  undersöka och avslöja påstådda kränkningar av mänskliga rättigheter begångna av psykiatriker. KMR har gjort flertalet dokumentationsfilmer om psykiatri. Dessa kan ses gratis online.

 

Mer inlägg på min blogg

Dianetik – en vetenskap om sinnet.  En förklaring om vad Dianetik är för något

Rolf Lassgård Den fördömde  Jag var statist i filmen ”Den fördömde” där Rolf Lassgård har huvudrollen.

 

Länkar till andra hemsidor/bloggar

SSRI Peter Larsson

Janne Larsson om ADHD

KMR – kommittén mänskliga rättigheter

 

http://se.cchr.org/

http://www.ammoland.com/2013/04/every-mass-shooting-in-the-last-20-years-shares-psychotropic-drugs/

http://www.kostdemokrati.se/midi/2013/02/14/3445/

http://www.mynewsdesk.com/se/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressreleases/amfetamin-mats-reimers-psykiatriker-henrik-pellings-och-shires-julklapp-till-barnen-944173

http://www.doktorlekman.se/2014/01/adhd-mediciner-ger-forandringar-i.html

http://www.dn.se/ledare/kolumner/skojares-och-svindlares-bransch/

http://www.aftonkuriren.se/?p=72405

http://dagenshomeopati.se/2011/03/22/inga-dodsfall-fran-kosttillskott-men-783-000-dodsfall-av-lakemedel/

http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/kronika-sept-04

 

 Thanks to  renjith krishnan  on  http://www.freedigitalphotos.net/   for free photo

 

 

 

5 Comments

 1. Det är verkligen hemskt att man förstör våra barn på detta sätt!

  Stämpla dem med en diagnos och sedan ge dem olika psykpiller.

  Vem har kommit på dessa idéer?

  Varför inte hjälpa barnen med deras problem istället?

  Skolor och föräldrar tar den lätta vägen istället för att verkligen hantera problemen – minska klasserna, förbättra pedagogiken, öka lärarlönerna och kompetensen, förbättra kosten, hantera mobbning och undertryckande, hantera individuella studieproblem i skolan etc etc.

  Det krävs mer, betydligt mer än diagnoser och psykpiller.

  Vår framtid förstörs!

 2. Det är mycket fuffens inom psykiatrin och stora mängder mörkläggning av hur skadliga dessa preparat är. Detta leder till en hel del tragedier. I dom allra flesta fall vid mentala/emotionella besvär finns det mycket bättre metoder och lösningar.

  Men dessa generar ju inte pengar till läkemedelsindustrin och arbete åt psykiatrin så dessa sopas effektivt under mattan. Men dom finns för den som vill hitta.

 3. Myten om att man på kemisk väg kan bota eller ens förbättra ett tilstånd som kallas ”ADHD” är dömt att misslyckas och de barn som utsättas för det kommer att betala prisen senare i livet, och samhället likaså.

 4. När vi hör den vanliga propagandan för narkotika (Concerta, Ritalin) till barn med stämpeln ADHD, hör vi ALDRIG om den forskning som visar vad barnen själva tycker om diagnosen och drogerna. Är inte det lustigt med tanke på att det annars, i alla sammanhang, med rätta betonas hur viktigt det är med barnperspektivet. Så ställ frågan till dessa drogförespråkare: Vad visar forskningen om hur barnen själva ser på diagnoser och ”mediciner”? (Och läsa gärna om exempelvis Aina Olsvolds forskning i saken: ”Når «ADHD» kommer inn døren” (2012)

Kommentera