AGENDA 2030 – MÅL 12

Juni 2017

Pia Hellertz serie om Agenda 2030 fortsätter. Mål 12 i Agenda 2030.

Mål 12 – Säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster

Vi använder för mycket resurser, för mycket råvaror, vi tär på Jordens tillgångar.  Vi producerar för mycket. Det behöver införas restriktioner på resursanvändningen. Dessutom ska användningen vara jämställd mellan nationerna. Det är de återkommande budskapen i Agenda 2030. Det är absolut nödvändigt att ställa om till en ”hållbar konsumtion och produktion av varor och tjänster för att minska negativ påverkan på klimat och miljö samt människors hälsa”.

EN ”GRÖN” EKONOMI
Dessutom talar man om vikten att ställa om till en ”grön ekonomi”. Och till råga på allt så är vi för många människor på planeten. Mer om detta nedan.   Ett sätt att nå målet är att börja ta ut straffskatter på förbrukningen av fossila bränslen och elektricitet, och att tvinga människor att leva under förhållanden med försämrad levnadsstandard, något som kritikerna menar alltmer kommer att likna tredje världens villkor. 

MYTEN OM KOLDIOXID
Redan nu används ju koldioxidskatt för att minska koldioxidutsläppen. Undrar när människor ska börja förstå att koldioxiden är växternas nödvändiga näring och att en ökning bara innebär en ökning av växtligheten? Detta i sin tur ökar tillgången på mat.   Kritikerna menar att Agenda-förespråkarna använder social påverkan och propaganda genom kampanjer i TV, på film och på sociala medier för att skam- och skuldbelägga människor som använder bensin, vatten eller elektricitet. Man kommer också enligt kritikerna att uppmuntra grannar att skvallra och rapportera i utbyte mot mat och andra belöningar.  

http://www.piahellertz.com/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.