360 MILJONER KRONOR TILL HEMLÖSA ENSAMKOMMANDE

Mars 2018

Regeringen Löfven kommer att spendera 360 miljoner kronor på hemlösa ensamkommande flyktingar. Pengarna går till ideella organisationer som hjälper nyanlända. Pengarna går i första hand till flyktingar som har fått utvisningsbeslut eller nyanlända som inte kan utvisas.

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) säger att loppet inte är kört för de nyanlända som har fått avslag. Regeringen Löfven har lagt fram ett förslag där man får ny chans till uppehållstillstånd om man studerar.

Bra att vi har en regering som spenderar pengarna på rätt område. Våra fattigpensionärer har det alldeles för bra så där behövs inga pengar. Vår sjukförsäkring betalar ut alldeles för mycket pengar till sjuka svenskar så där behövs inte heller några stålar. Jättebra att regeringen ser till att nyanlända får förtur i bostadsköer. Det vore ju fruktansvärt om alla skulle behandlas lika.

Jag antar att snart kommer det enda kravet för att få uppehållstillstånd i Sverige att vara att man söker uppehållstillstånd.

Läs mer:

NSD:pengar till hemlösa nyanlända

Fria Tider: nyanlända utan uppehållstillstånd får bidrag

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.