2/7- 2013 A-kassan och dåliga arbetsvillkor. Jannes dagbok

DO YOU LIKE THE BLOG? PLEASE MAKE A DONATION.

Tisdag 2/7-13

LITE JOBB IDAG
Inte så mycket jobb idag. Skulle ha jobbat med betong men det blev inställt, men imorgon behöver han min hjälp. jag ska ringa upp mitt andra extrajobb och se om de behöver folk. De sökte mig igår så jag antar att de är i behov av folk. Det är ett telefonjobb där vi gör marknadsundersökningar via telefon. Antagligen planetens tråkigaste jobb men vad ska man göra?

A-KASSAN
Jag ska gå med i A-kassan igen. Min arbetssituation är så pass bräcklig så det är lika bra att vara med i A-kassan. Tyvärr kostar det över 300 spänn per månad (Tack Reinfeldt) så jag hoppas jag klarar av det rent ekonomiskt. Vilken dröm det var för bara några år sedan då A-kassan kostade typ 100 kr per månad. Jag förstår inte vitsen från Ruinfeldts sida att demolera A-kassan?

DÅLIGA ARBETSVILLKOR
Jag kan se fördelen med ett kollektivavtal på en arbetsplats. Jag tror alla de arbetsplatser jag jobbar på nu saknar kollektivavtal och då blir villkoren sämre. Bland annat lönerna – de är inte mycket att hurra för. På ett ställe får jag inte ens ob-tillägg för kvällar och helger eller sjukersättning om jag skulle bli sjuk. Ganska intressant. Å andra sidan så klarar de sig utan mig så det är bara för mig att take it or leave it. En ganska tråkig situation med andra ord. Egentligen borde jag starta eget men jag är grymt dålig på att komma igång med det. Jag skulle kunna starta en städfirma – erfarenheten har jag, men jag måste också bestämma mig. Jag är en smula velig. Det enda sättet att tjäna pengar är att starta eget.

AUDITÖR
samma sak gäller audtiörsgrejen. Just nu tjänar jag inte ett öre på den. Jag har haft några annonser på fejjan och jag har fått besökare men ingen som har köpt något. Att gå clear med Dianetik är nog bland det bästa en person kan göra men det är inte lätt att få över den iden till folk. Nej, jag är inte clear själv. Jag tillhör den långsamma kategorin som tar en evighet på sig. Jag hoppas det går snabbare för dig.

Fint väder idag verkar det som. Solen lyser fast klockan bara är halv åtta. Ha en bra dag/Janne

Kommentera