NATOS SPANINGSPLAN FÅR TILLSTÅND ATT ÅKA ÖVER SVERIGE

NATOS SPANINGSPLAN FÅR TILLSTÅND ATT ÅKA ÖVER SVERIGE

18/1 2016
Svt skriver att den svenska regeringen har gett klartecken till  Natos spaningsplan att flyga över Sverige i sex månaders tid. Detta innebär ännu ett steg bort från den alliansfrihet som gjort att Sverige har varit fri från krig i 200 år.

WAR PIGS. Natos spaningsplan kallas AWACS vilket står för Airborne Warning & Control. Natos AWACS-plan har som syfte att övervaka luft och sjö och planen kan upptäcka annat flyg inom  40 mils avstånd. Natos AWACS-plan har som syfte att dirigera Natos stridsflyg.

Det är inte första gången som Natos AWACS-plan får tillstånd att flyga över Sverige. Försvarsmaktens informatör Marie Tisäter säger att det är sekretessbelagt  när och hur mycket Natos AWACS-plan flyger över Sverige.

 

AWACS, nato, medlemskap, sverige, sweden, blogg, kritik, criticism, blog,
Natos AWACS-plan. Dags för krig.

 

SVENSKT SMYGANDE IN I NATO

Att Sverige och regeringen ger klartecken till Natos AWACS-plan att utnyttja svenskt territorium är illavarslande eftersom Sverige mer och mer överger sin alliansfrihet och ställer sig på krigsmaskinens USA:s sida.  I sedvanlig ordning så görs allt samarbete med Nato i det fördolda och det har hänt att regeringen har mörkat att Nato har sökt tillstånd att flyga över Sverige. Om vi släpper in USA och Nato i Sverige så kommer mörkläggning att bli modus operandi för dagen.

Det pratas om hotet från Ryssland. Men kommer hotet från Ryssland att bli mindre om vi går med i Nato? Knappast. Helt plötsligt är lilla Sverige på Rysslands radar tack vare att vi ställde oss på USA:s och Natos sida.  Vi får tacka Peter Hultqvist för hans insats för att dra in Sverige i oroligheter och för att se till att Sveriges alliansfrihet nu är som bortblåst. Att Sverige inte har varit i krig på över 200 år beror mycket just på vår alliansfrihet. Men nu är den borta och snart så har vi amerikanarna på vår mark.  USA och Nato eftersträvar världsdominans med militär kraft och ju mer Sverige samarbetar med USA och Nato, ju mer bidrar vi till det instabila läget i världen. 

Man bör även ha i åtanke att just i detta nu så håller USA på att omringa Ryssland. USA och Nato rustar upp militärt i Natoländer och bilder en front mot Ryssland. Det är USA  och Nato som är hotet, inte Ryssland.

Det som borde göras i Sverige är att rusta upp försvaret – skippa Nato. 

 

 

Referenser.

Svt: AWACS-plan får flyga över Sverige

SvD: regeringen ger Natoplan tillstånd

Svenska freds- och skiljedomsföreningen: om Sverige och Nato

Folket i bild: om Sverige och värdlandsavtalet och medlemskap

Foto

David Merrett 2.0 license.

Pixabay:free photos

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.